Ga naar inhoud

Is het verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Nee, het is niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Maar het is wel handig om er een te hebben, want een juridisch conflict kan zomaar ontstaan in je leven. Bijvoorbeeld na een verkeersongeval of bij een burenruzie.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

  • Je bespaart op hoge advocaatkosten. De jaarpremie van onze rechtsbijstandverzekering is vaak lager dan het uurloon van een advocaat.
  • De juridische kosten die je maakt worden vergoed als je verzekerd bent voor het conflict op je rechtsbijstandverzekering.
  • Je kunt direct terecht bij Univé Rechtshulp om je probleem te melden of voor alleen juridisch advies. Je verliest hierdoor geen tijd met het zoeken naar een advocaat of rechtshulpverlener.
  • De gespecialiseerde jurist van Univé Rechtshulp neemt zo nodig de zaak (volledig) van je over. Zo weet jij dat je zaak in goede handen is en heb je zelf minder zorgen en stress.
  • Zelfs als je alleen een belangrijk document, zoals een vaststellingsovereenkomst, wilt laten controleren, kun je aankloppen bij Univé Rechtshulp. 

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

Dat doe je door een van onze drie basisdekkingen te kiezen: Verkeer & Voertuigen, Consument, Koop & Wonen of een combinatie van deze. De basisdekking kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen, zodat je verzekerd bent voor rechtsbijstand in meerdere situaties.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?