Ga naar inhoud

Biedt de rechtsbijstandverzekering dekking voor mediation?

Ja, via je rechtsbijstandverzekering kun je gebruikmaken van mediation (bemiddeling) als jouw conflict daarvoor geschikt is. In overleg met jou regelt Univé Rechtshulp dan een mediator om te proberen het conflict op te lossen. Er wordt nooit meer dan één mediator per conflict ingeschakeld.  

Wat doet een mediator? 

De mediator helpt beide partijen bij het vinden van een oplossing waar iedereen het mee eens is. Het voordeel is dat als beide partijen tevreden zijn met de oplossing voor het conflict, er op die manier meestal niet snel een nieuw conflict ontstaat. 

Is iedereen het eens met de voorgestelde oplossing van het conflict? Dan zet de mediator de afspraken in een overeenkomst die beide partijen ondertekenen. Zo houdt iedereen zich aan de afspraken. Lukt dit niet? Dan bepaalt Univé Rechtshulp samen met jou hoe het juridisch probleem op een andere manier kan worden opgelost. 

Mediation bij echtscheiding 

Dit is ook mogelijk, maar alleen als je de aanvullende dekking Familie, Relatie & Erfenis inclusief mediation hebt afgesloten op je rechtsbijstandverzekering. Daarnaast kun je echtscheidingsmediation alleen inschakelen als:  

  • je de dekking Familie, Relatie en Erfenis inclusief mediation al minstens drie jaar hebt lopen op je rechtsbijstandverzekering. 

  • de officiële samenlevingsvorm minstens drie jaar was. 

Wanneer je gebruik kunt maken van echtscheidingsmediation lees je in de voorwaarden.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?