Ga naar inhoud
Twee mannelijke installateurs leggen zonnepanelen op het dak van een woning met terracotta dakpannen.
Twee mannelijke installateurs leggen zonnepanelen op het dak van een woning met terracotta dakpannen.

Zonnepanelen werken niet

Je liet 10 zonnepanelen en een omvormer plaatsen. Daarbij hoopte je meteen te kunnen profiteren van lagere energiekosten, maar helaas: het systeem werkt niet en je loopt opbrengsten mis. Ook kun je de aannemer die de zonnepanelen leverde en installeerde niet meer bereiken. Wat nu?

Geen rechtsbijstandverzekering, maar wel juridische hulp?

Laat direct je aannemingsovereenkomst controleren door een van onze juristen.  Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Situatie beoordelen voor € 295

Zonnepanelen kapot: wat zijn mijn rechten?

De aannemer is verplicht om de afspraken in jouw overeenkomst na te komen. Dat betekent ook dat de aannemer goed en deugdelijk werk moet leveren. En dat je mag verwachten dat je een werkend zonnepanelen-systeem krijgt.

Is de aannemer verantwoordelijk voor het gebrek? Dan moet de aannemer jouw zonnepanelen-systeem (kosteloos) herstellen. Het herstel moet gebeuren binnen een redelijke termijn. Doet de aannemer dit niet? Dan kun je het gebrek mogelijk door een andere installateur laten herstellen en je reparatiekosten verhalen op de aannemer.

Wat doet de jurist?

De jurist legt uit welke stappen mogelijk zijn in jouw situatie. Hierna gaat de jurist voor je aan de slag. Zo kan de jurist namens jou een ingebrekestelling versturen. De aannemer krijgt dan het verzoek om het gebrek te herstellen binnen een redelijke termijn.

Verder kan de jurist je begeleiden bij het inschakelen van een onafhankelijke expert en in bepaalde gevallen een schadevergoeding eisen. Werkt de aannemer niet mee? Dan kan de jurist je verder bijstaan. Bijvoorbeeld door je advies te geven over het ontbinden van de overeenkomst. Of door in overleg met jou een rechtszaak te starten.

Ik heb nu geen probleem, maar wil wel hulp als het nodig is

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kun je altijd rekenen op juridische hulp. Je kiest zelf de dekking die bij jouw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41

Heb je al een rechtsbijstandverzekering van Univé?

Bij Univé Rechtshulp kun je direct online je zaak melden. Onze juristen nemen dan snel contact met je op. Of meld je zaak telefonisch via 0592-382501 (ma t/m vr 8.30 - 19 uur, za 8.30 - 13 uur).

Zaak melden

Veelgestelde vragen over rechtshulp

Meer over wonen en recht