Ga naar inhoud

Zonnepanelen werken niet

Je liet 10 zonnepanelen en een omvormer plaatsen. Daarbij hoopte je meteen te kunnen profiteren van lagere energiekosten, maar helaas: het systeem werkt niet en je loopt opbrengsten mis. Ook kun je de aannemer die de zonnepanelen leverde en installeerde niet meer bereiken. Wat nu?

Geen rechtsbijstandverzekering, maar wel juridische hulp?

Vraag een Spargesprek aan met een van onze juristen. Binnen 30 minuten weet je precies waar je aan toe bent.

Spargesprek voor maar € 65

Geen verzekering nodig

Advies van een ervaren jurist

Voor een vast bedrag

Zonnepanelen kapot: wat zijn mijn rechten?

De aannemer is verplicht om de afspraken in jouw overeenkomst na te komen. Dat betekent ook dat de aannemer goed en deugdelijk werk moet leveren. En dat je mag verwachten dat je een werkend zonnepanelen-systeem krijgt.

Is de aannemer verantwoordelijk voor het gebrek? Dan moet de aannemer jouw zonnepanelen-systeem (kosteloos) herstellen. Het herstel moet gebeuren binnen een redelijke termijn. Doet de aannemer dit niet? Dan kun je het gebrek mogelijk door een andere installateur laten herstellen en je reparatiekosten verhalen op de aannemer.

Wat doet de jurist?

De jurist legt uit welke stappen mogelijk zijn in jouw situatie. Hierna gaat de jurist voor je aan de slag. Zo kan de jurist namens jou een ingebrekestelling versturen. De aannemer krijgt dan het verzoek om het gebrek te herstellen binnen een redelijke termijn.

Verder kan de jurist je begeleiden bij het inschakelen van een onafhankelijke expert en in bepaalde gevallen een schadevergoeding eisen. Werkt de aannemer niet mee? Dan kan de jurist je verder bijstaan. Bijvoorbeeld door je advies te geven over het ontbinden van de overeenkomst. Of door in overleg met jou een rechtszaak te starten.

Ik heb nu geen probleem, maar wil wel hulp als het nodig is

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kun je altijd rekenen op juridische hulp. Je kiest zelf de dekking die bij jouw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41

Meer dan 200 juristen staan voor je klaar

Tot 10% pakketkorting

14 dagen bedenktijd

Veelgestelde vragen over rechtshulp

Een verzekerd conflict wordt door Univé Rechtshulp in behandeling genomen. Univé Rechtshulp is een onafhankelijke stichting waar 200 juristen alleen voor Univé-verzekerden werken. Lees meer over hulp bij een conflict.

Ja, het is altijd mogelijk om een pakket uit te breiden of aan te vullen. Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht.

Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

Bij Rechtshulp on demand kiest u zelf hoeveel hulp u van de jurist wilt. Weet u niet zeker wat u nodig heeft? Doe dan de online Check of kies voor het eenvoudigste pakket. Mocht u meer hulp nodig hebben, dan kunt u altijd een uitgebreider pakket kiezen.

Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht. Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

U bent als particulier direct verzekerd voor conflicten die ontstaan na de ingangsdatum van uw rechtsbijstandverzekering (geen wachttijd, met uitzondering van echtscheidingsmediation). Maar bestaande conflicten of conflicten die u bij het afsluiten van de verzekering kunt voorzien, zijn niet verzekerd. Om voor rechtsbijstand in aanmerking te komen moet de schade minimaal € 100,- bedragen (geldt niet voor schade in het verkeer). De details leest u in de polisvoorwaarden.

Met deze rechtsbijstandverzekering bent u niet verzekerd voor (klein)zakelijke activiteiten. 

Heeft u een arbeidsconflict, maar geen rechtsbijstandverzekering of niet de juiste dekking op uw rechtsbijstandverzekering van Univé? Dan kunt u direct juridische hulp ontvangen tegen een vast bedrag met Rechtshulp on Demand.

Als u een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan heeft u geen eigen risico. Moet u voor het conflict naar de rechter? En kiest u dan zelf een externe deskundige of advocaat? Dan heeft u een eigen risico van € 250,-. 

Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat een schade lager € 100,- niet in behandeling wordt genomen. De rechtshulpverlener kan u in zo’n geval wel advies geven. Het minimaal belang is overigens niet van toepassing bij strafzaken en echtscheidingsmediaton.

Meer informatie over de rechtsbijstandverzekering.

Meer over wonen en recht