Ga naar inhoud

Uw recht, onze zorg

Univé Rechtshulp biedt u alle juridische zekerheid die u nodig heeft. Met meer dan 200 juristen die voor u klaarstaan. Ook als u geen verzekering heeft.

Onze verzekeringen en diensten

Om u altijd te helpen, met elke juridische vraag. Bij conflicten die nu spelen en situaties die in de toekomst kunnen ontstaan. Dat is juridische zekerheid van Univé.

Rechtsbijstandverzekering

In uw leven kunnen er conflicten ontstaan. Met de rechtsbijstandverzekering kunt u altijd rekenen op juridische hulp. Kies zelf de dekking die het beste bij u past.

 • Meer dan 200 juristen staan voor u klaar
 • Tot 10% pakketkorting
 • 14 dagen bedenktijd

Meer informatie

Rechtshulp on demand

Heeft u een juridisch probleem, maar bent u hier niet voor verzekerd? Rechtshulp on demand biedt u juridische hulp op maat, voor een eenmalig vast bedrag.

 • Persoonlijk intakegesprek met een jurist
 • Snel juridisch advies
 • Geen verzekering nodig

Meer informatie

Letselschade verhalen

Heeft u schade opgelopen waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Onze juristen helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade.

 • Gratis hulp van een jurist
 • Geen verzekering nodig
 • Volledig ontzorgd

Meer informatie

Waarom juridische zekerheid van Univé?

Meer dan 200 juristen staan voor je klaar

Ook als u geen verzekering heeft

Duidelijk advies in heldere taal

Tips en advies van onze juristen

De juristen van Univé Rechtshulp helpen u graag met tips en advies over verschillende onderwerpen. Zo weet u precies hoe het zit volgens de wet en kunt u soms zelfs voorkomen dat een situatie uitloopt op een juridisch conflict.

Burenoverlast

Heeft u overlast van de buren en weet u niet hoe u dit oplost? Onze juristen geven u tips en advies over verschillende vormen van overlast.

  Meer over burenoverlast

  Ontslag

  Krijgt u te maken met ontslag? Dan is het goed om te weten waar u recht op heeft. Onze juristen geven informatie en tips over ontslag in verschillende situaties.

   Meer over ontslag

   Burenrecht

   Van bomen op de erfgrens tot recht van overpad: onze juristen leggen u alles uit over het burenrecht.

    Meer over burenrecht

    Contract en salaris

    Hoe lang mag uw proeftijd duren? Wat als uw contract voor bepaalde tijd bijna eindigt? Deze en andere vragen over werk en inkomen beantwoorden onze juristen.

     Meer over contract en salaris

     Huis huren of kopen

     Gaat u een huis huren of kopen? Of heeft u vragen over uw woonsituatie? Hier vindt u antwoorden van onze juristen.

      Meer over huren en kopen

      Letselschade

      Heeft u letselschade en wilt u weten wat uw rechten zijn? Of hoe u iemand aansprakelijk stelt voor zulke schade? Onze juristen leggen het uit in heldere taal.

       Meer over letselschade

       Ondernemen

       Met goede contracten kunt u als ondernemer meestal al een hoop problemen voorkomen. Onze juristen geven tips voor het opstellen van overeenkomsten en andere belangrijke documenten.

        Meer over ondernemen

        Altijd de juiste juridische hulp

        Onze juristen staan voor u klaar, bij elke vraag over uw recht. Zoals in deze voorbeeldsituaties van onze klanten.

        Verborgen gebreken

        Jasper en Selma worden door de kopers van hun oude huis aansprakelijk gesteld voor verborgen gebreken. Ze schakelen hun rechtsbijstandverzekering in en ontdekken dat de schade in dit geval niet als verborgen gebrek geldt. De jurist helpt hen met een e-mail aan de kopers, waarna de zaak is afgedaan.

         Rechtsbijstandverzekering

         Aanrijding op de fiets

         Lisa werd op de fiets aangereden door een auto. Er is schade aan haar fiets en als zzp’er loopt ze inkomsten mis zolang ze nog niet kan werken. Via Univé kan ze gratis haar letselschade verhalen. Ze ontvangt een vergoeding voor schade aan haar fiets en de gemiste inkomsten.

          Letselschade verhalen

          Ontslag met vergoeding

          Hans wordt ontslagen en krijgt van zijn werkgever een voorstel voor vergoeding. Hij twijfelt of dit wel een goed aanbod is. Hij doet de gratis online check van Rechtshulp on demand: hij kan het aanbod voor een vast bedrag kan laten checken. Met de tips van de jurist komt hij met zijn werkgever tot een hogere vergoeding.

           Doe de online check

           Zo werkt onze rechtsbijstandverzekering

           Met de rechtsbijstandverzekering van Univé kiest u zelf welke risico's u wilt verzekeren. Of het nu een conflict is met uw werkgever of die nieuwe auto die toch niet zo nieuw bleek te zijn: als lid van onze coöperatie staat u er nooit alleen voor.

           Blogartikelen over uw recht