Ga naar inhoud
Man werkt aan keukentafel op zijn laptop en kijkt serieus richting het scherm.
Man werkt aan keukentafel op zijn laptop en kijkt serieus richting het scherm.

Verborgen gebreken

Eindelijk, de verhuizing is achter de rug. Maar dan ontvang je ineens een vervelend mailtje: de kopers van jouw oude huis stellen je aansprakelijk voor verborgen gebreken. Wat nu?

Geen rechtsbijstandverzekering, maar wel juridische hulp?

Vraag direct een (beeld)gesprek aan met een van onze juristen. Binnen 30 minuten weet je precies waar je aan toe bent.

Bellen met een jurist voor € 65

Wat zijn mijn rechten?

Bij verborgen gebreken gaat het om de vraag of je als verkoper op de hoogte was van deze gebreken. De koper moet aan kunnen tonen dat je van deze gebreken geweten moet hebben. Daarnaast moeten de gebreken zo ernstig zijn, dat het huis niet geschikt is om in te wonen.

Wat doet de jurist?

De jurist beoordeelt of je wel of niet aansprakelijk gesteld kunt worden. Op basis van informatie over jouw situatie krijg je antwoord op je vragen. Zo heb je al snel een beeld of de klachten terecht zijn of niet. Ook geeft de jurist je advies over hoe je het beste kunt reageren naar de koper die je aansprakelijk stelt.

Ik heb nu geen probleem, maar wil wel hulp als het nodig is

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kun je altijd rekenen op juridische hulp. Je kiest zelf de dekking die bij jouw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41

Heb je al een rechtsbijstandverzekering van Univé?

Bij Univé Rechtshulp kun je direct online je zaak melden. Onze juristen nemen dan snel contact met je op. Of meld je zaak telefonisch via 0592-382501 (ma t/m vr 8.30 - 19 uur, za 8.30 - 13 uur).

Zaak melden

Veelgestelde vragen over rechtshulp

Meer over wonen en recht