Ga naar inhoud

Verborgen gebreken

Eindelijk, de verhuizing is achter de rug. Maar dan ontvangt u ineens een vervelend mailtje: de kopers van uw oude huis stellen u aansprakelijk voor verborgen gebreken. Wat nu?

Geen rechtsbijstandverzekering, maar wel juridische hulp?

Vraag een Spargesprek aan met een van onze juristen. Binnen 30 minuten weet u precies waar u aan toe bent.

Spargesprek voor maar € 65

Geen verzekering nodig

Advies van een ervaren jurist

Voor een vast bedrag

Wat zijn mijn rechten?

Bij verborgen gebreken gaat het om de vraag of u als verkoper op de hoogte was van deze gebreken. De koper moet aan kunnen tonen dat u van deze gebreken geweten moet hebben. Daarnaast moeten de gebreken zo ernstig zijn, dat het huis niet geschikt is om in te wonen.

Wat doet de jurist?

De jurist beoordeelt of u wel of niet aansprakelijk gesteld kunt worden. Op basis van informatie over uw situatie krijgt u antwoord op uw vragen. Zo heeft u al snel een beeld of de klachten terecht zijn of niet. Ook geeft de jurist u advies over hoe u het beste kunt reageren naar de koper die u aansprakelijk stelt.

Ik heb nu geen probleem, maar wil wel hulp als het nodig is

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kunt u altijd rekenen op juridische hulp. U kiest zelf de dekking die bij uw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41

Meer dan 200 juristen staan voor u klaar

Tot 10% pakketkorting

14 dagen bedenktijd

Veelgestelde vragen over rechtshulp

Een verzekerd conflict wordt door Univé Rechtshulp in behandeling genomen. Univé Rechtshulp is een onafhankelijke stichting waar 200 juristen alleen voor Univé-verzekerden werken. Lees meer over hulp bij een conflict.

Ja, het is altijd mogelijk om een pakket uit te breiden of aan te vullen. Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht.

Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

Bij Rechtshulp on demand kiest u zelf hoeveel hulp u van de jurist wilt. Weet u niet zeker wat u nodig heeft? Doe dan de online Check of kies voor het eenvoudigste pakket. Mocht u meer hulp nodig hebben, dan kunt u altijd een uitgebreider pakket kiezen.

Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht. Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

U bent als particulier direct verzekerd voor conflicten die ontstaan na de ingangsdatum van uw rechtsbijstandverzekering (geen wachttijd, met uitzondering van echtscheidingsmediation). Maar bestaande conflicten of conflicten die u bij het afsluiten van de verzekering kunt voorzien, zijn niet verzekerd. Om voor rechtsbijstand in aanmerking te komen moet de schade minimaal € 100,- bedragen (geldt niet voor schade in het verkeer). De details leest u in de polisvoorwaarden.

Met deze rechtsbijstandverzekering bent u niet verzekerd voor (klein)zakelijke activiteiten. 

Heeft u een arbeidsconflict, maar geen rechtsbijstandverzekering of niet de juiste dekking op uw rechtsbijstandverzekering van Univé? Dan kunt u direct juridische hulp ontvangen tegen een vast bedrag met Rechtshulp on Demand.

Als u een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan heeft u geen eigen risico. Moet u voor het conflict naar de rechter? En kiest u dan zelf een externe deskundige of advocaat? Dan heeft u een eigen risico van € 250,-. 

Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat een schade lager € 100,- niet in behandeling wordt genomen. De rechtshulpverlener kan u in zo’n geval wel advies geven. Het minimaal belang is overigens niet van toepassing bij strafzaken en echtscheidingsmediaton.

Meer informatie over de rechtsbijstandverzekering.

Meer over wonen en recht