Ga naar inhoud
ouders met kind die uit het autoraam hangt
ouders met kind die uit het autoraam hangt

Vakantie valt tegen

Je keek ernaar uit om tijdens je vakantie lekker tot rust te komen. Maar helaas liep het anders. Omdat je hotel erg tegenviel, bijvoorbeeld. Of misschien ging het wel compleet mis bij de reisorganisatie. Wat kun je in zo’n situatie doen? En wat zijn jouw rechten?

Geen rechtsbijstandverzekering, maar wel juridische hulp?

Vraag direct een (beeld)gesprek aan met een van onze juristen. Binnen 30 minuten weet je precies waar je aan toe bent.

Bellen met een jurist voor € 65

Wat zijn mijn rechten?

De reis moet worden uitgevoerd zoals in de overeenkomst beschreven is. Is dat niet het geval? En heeft een klacht op locatie het probleem niet opgelost? Dan heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming.

Wat doet de jurist?

De jurist legt uit welke stappen mogelijk zijn in jouw situatie. Hierna gaat de jurist voor je aan de slag. Zo kan die de reisorganisatie verzoeken om met een tegemoetkoming te komen.

Wil de reisorganisatie niet meewerken, dan kan de jurist je verder bijstaan (in overleg). Bijvoorbeeld door je zaak te melden bij een geschillencommissie en zo een tegemoetkoming af te dwingen.

Ik heb nu geen probleem, maar wil wel hulp als het nodig is

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kun je altijd rekenen op juridische hulp. Je kiest zelf de dekking die bij jouw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41

Heb je al een rechtsbijstandverzekering van Univé?

Bij Univé Rechtshulp kun je direct online je zaak melden. Onze juristen nemen dan snel contact met je op. Of meld je zaak telefonisch via 0592-382501 (ma t/m vr 8.30 - 19 uur, za 8.30 - 13 uur).

Zaak melden

Veelgestelde vragen over rechtshulp

Meer over vakantie en recht