Ga naar inhoud
Vrouw met bril aan tafel en ondersteunt haar hoofd met haar hand terwijl ze een laptop voor zich heeft en kijkt naar een papieren document.
Vrouw met bril aan tafel en ondersteunt haar hoofd met haar hand terwijl ze een laptop voor zich heeft en kijkt naar een papieren document.

Huis met slechte fundering gekocht

Je stond te trappelen om in je nieuwe koophuis te gaan wonen. Maar wat blijkt: de woning heeft funderingsproblemen. Daardoor daalt de waarde van jouw huis én krijg je te maken met torenhoge herstelkosten van tienduizenden euro’s. Wat te doen?

Geen rechtsbijstandverzekering, maar wel juridische hulp?

Vraag direct een (beeld)gesprek aan met een van onze juristen. Binnen 30 minuten weet je precies waar je aan toe bent.

Bellen met een jurist voor € 65

Wat zijn mijn rechten?

Er zijn verschillende manieren waarop je mogelijk jouw recht kunt halen. Gaat het om een nieuwbouwwoning met slechte fundering? Dan heb je misschien nog garantie. Het kan ook zijn dat je opstalverzekeraar dekking biedt voor het herstellen van de fundering.

Kocht je de woning kortgeleden en heeft de verkoper je niet verteld over de slechte fundering? Dan is de verkoper in bepaalde gevallen aansprakelijk voor de schade. Wel kunnen er specifieke bouwvoorschriften zijn, waardoor de (vorige) huiseigenaar juridisch gezien minder verantwoordelijk is.

Heb je een koopwoning op het oog? Dan is het altijd verstandig om zelf onderzoek te doen naar de staat van de fundering. Op www.kcaf.nl kun je bijvoorbeeld bekijken of er eerder problemen met de fundering zijn gemeld. En of het huis zich bevindt in een risicogebied voor funderingsproblemen.

Wat doet de jurist?

De jurist legt uit welke stappen mogelijk zijn in jouw situatie. Hierna gaat de jurist voor je aan de slag. Zo kan de jurist samen met jou kijken hoe je met minimale kosten de fundering kunt laten maken. Ook zoekt de jurist voor je uit wie aansprakelijk is voor de schade, en welke kosten je wel en niet op de verkoper kunt verhalen.

Ik heb nu geen probleem, maar wil wel hulp als het nodig is

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kun je altijd rekenen op juridische hulp. Je kiest zelf de dekking die bij jouw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41

Heb je al een rechtsbijstandverzekering van Univé?

Bij Univé Rechtshulp kun je direct online je zaak melden. Onze juristen nemen dan snel contact met je op. Of meld je zaak telefonisch via 0592-382501 (ma t/m vr 8.30 - 19 uur, za 8.30 - 13 uur).

Zaak melden

Veelgestelde vragen over rechtshulp

Meer over wonen en recht