Ga naar inhoud

Huis met slechte fundering gekocht

U stond te trappelen om in uw nieuwe koophuis te gaan wonen. Maar wat blijkt: de woning heeft funderingsproblemen. Daardoor daalt de waarde van uw huis én krijgt u te maken met torenhoge herstelkosten van tienduizenden euro’s. Wat te doen?

Geen rechtsbijstandverzekering, maar wel juridische hulp?

Vraag een Spargesprek aan met een van onze juristen. Binnen 30 minuten weet je precies waar je aan toe bent.

Spargesprek voor maar € 65

Geen verzekering nodig

Advies van een ervaren jurist

Voor een vast bedrag

Wat zijn mijn rechten?

Er zijn verschillende manieren waarop u mogelijk uw recht kunt halen. Gaat het om een nieuwbouwwoning met slechte fundering? Dan heeft u misschien nog garantie. Het kan ook zijn dat uw opstalverzekeraar dekking biedt voor het herstellen van de fundering.

Kocht u de woning kortgeleden en heeft de verkoper u niet verteld over de slechte fundering? Dan is de verkoper in bepaalde gevallen aansprakelijk voor de schade. Wel kunnen er specifieke bouwvoorschriften zijn, waardoor de (vorige) huiseigenaar juridisch gezien minder verantwoordelijk is.

Heeft u een koopwoning op het oog? Dan is het altijd verstandig om zelf onderzoek te doen naar de staat van de fundering. Op www.kcaf.nl kunt u bijvoorbeeld bekijken of er eerder problemen met de fundering zijn gemeld. En of het huis zich bevindt in een risicogebied voor funderingsproblemen.

Wat doet de jurist?

De jurist legt uit welke stappen mogelijk zijn in uw situatie. Hierna gaat de jurist voor u aan de slag. Zo kan de jurist samen met u kijken hoe u met minimale kosten de fundering kunt laten maken. Ook zoekt de jurist voor u uit wie aansprakelijk is voor de schade, en welke kosten u wel en niet op de verkoper kunt verhalen.

Ik heb nu geen probleem, maar wil wel hulp als het nodig is

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kun je altijd rekenen op juridische hulp. Je kiest zelf de dekking die bij jouw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41

Meer dan 200 juristen staan voor je klaar

Tot 10% pakketkorting

14 dagen bedenktijd

Veelgestelde vragen over rechtshulp

Als u een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan heeft u geen eigen risico. Moet u voor het conflict naar de rechter? En kiest u dan zelf een externe deskundige of advocaat? Dan heeft u een eigen risico van € 250,-. 

Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat een schade lager € 100,- niet in behandeling wordt genomen. De rechtshulpverlener kan u in zo’n geval wel advies geven. Het minimaal belang is overigens niet van toepassing bij strafzaken en echtscheidingsmediaton.

Meer informatie over de rechtsbijstandverzekering.

U bent als particulier direct verzekerd voor conflicten die ontstaan na de ingangsdatum van uw rechtsbijstandverzekering (geen wachttijd, met uitzondering van echtscheidingsmediation). Maar bestaande conflicten of conflicten die u bij het afsluiten van de verzekering kunt voorzien, zijn niet verzekerd. Om voor rechtsbijstand in aanmerking te komen moet de schade minimaal € 100,- bedragen (geldt niet voor schade in het verkeer). De details leest u in de polisvoorwaarden.

Met deze rechtsbijstandverzekering bent u niet verzekerd voor (klein)zakelijke activiteiten. 

Heeft u een arbeidsconflict, maar geen rechtsbijstandverzekering of niet de juiste dekking op uw rechtsbijstandverzekering van Univé? Dan kunt u direct juridische hulp ontvangen tegen een vast bedrag met Rechtshulp on Demand.

Ja, het is altijd mogelijk om een pakket uit te breiden of aan te vullen. Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht.

Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

Bij Rechtshulp on demand kiest u zelf hoeveel hulp u van de jurist wilt. Weet u niet zeker wat u nodig heeft? Doe dan de online Check of kies voor het eenvoudigste pakket. Mocht u meer hulp nodig hebben, dan kunt u altijd een uitgebreider pakket kiezen.

Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht. Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

Een verzekerd conflict wordt door Univé Rechtshulp in behandeling genomen. Univé Rechtshulp is een onafhankelijke stichting waar 200 juristen alleen voor Univé-verzekerden werken. Lees meer over hulp bij een conflict.

Meer over wonen en recht