Ga naar inhoud

Auto zonder garantie heeft gebreken

Vol vertrouwen tikte je een mooie tweedehands auto op de kop. Bij aankoop leek alles het nog prima te doen. Maar nu blijkt de auto toch één of meer gebreken te hebben en garantie van de fabrikant of verkoper heb je niet. Wat kun je doen?

Geen rechtsbijstandverzekering, maar wel juridische hulp?

Vraag direct een (beeld)gesprek aan met een van onze juristen. Binnen 30 minuten weet je precies waar je aan toe bent.

Bellen met een jurist voor € 65

Wat zijn mijn rechten?

Mogelijk kun je aanspraak maken op de wettelijke garantie. Die kan van toepassing zijn, óók als je een auto zonder garantie koopt. Van bepaalde onderdelen mag je namelijk gerust een bepaalde minimale levensduur verwachten.

Ontdek je het gebrek pas 6 maanden of later na aankoop? Dan is het belangrijk dat je kunt bewijzen dat de auto niet de eigenschappen heeft die je op het moment van aankoop mocht verwachten. En dat de auto het gebrek al had toen je deze kocht.

Wat doet de jurist?

De jurist beoordeelt of er sprake is van een gebrek en of de verkoper hier aansprakelijk voor kan worden gesteld. Op basis van de informatie die je over de auto geeft, krijg je snel een beeld of jouw klachten terecht zijn of niet.

Is de verkoper aansprakelijk, dan kan de jurist deze verzoeken om een betaling. Wil jij of de verkoper niet schikken, dan kijkt de jurist naar andere manieren om reparatie of een vordering van de herstelkosten mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door jouw zaak voor te leggen aan een geschillencommissie.

Ik heb nu geen probleem, maar wil wel hulp als het nodig is

Met een rechtsbijstandverzekering van Univé kun je altijd rekenen op juridische hulp. Je kiest zelf de dekking die bij jouw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vanaf € 7,41

Heb je al een rechtsbijstandverzekering van Univé?

Bij Univé Rechtshulp kun je direct online je zaak melden. Onze juristen nemen dan snel contact met je op. Of meld je zaak telefonisch via 0592-382501 (ma t/m vr 8.30 - 19 uur, za 8.30 - 13 uur).

Zaak melden

Veelgestelde vragen over rechtshulp

Meer over kopen en recht