Ga naar inhoud

Oldtimerverzekering

 • Voor uw oldtimer auto, motor, bromfiets of tractor
 • Door klanten beoordeeld met een 8,1
 • Inclusief Univé Cyberhulp

Welke oldtimer wilt u verzekeren?

 • Gratis hulpverlening na een ongeval
 • Rijd tot 15.000 kilometer per jaar
 • Tot 10% pakketkorting

Welke oldtimerverzekering past bij uw situatie?

Een goede oldtimerverzekering tegen een scherpe premie. Univé kent drie varianten van de oldtimerverzekering: WA, WA+ en Allrisk. Kies de verzekering die bij uw oldtimer past, zodat u met een gerust hart kunt sleutelen en toeren.

WA

Wettelijke aansprakelijkheid

 • Vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.

Bereken uw premie

WA+

WA Beperkt casco

 • Vergoedt schade die u aan anderen toebrengt (WA).
 • Ook sommige schade aan uw eigen oldtimer (bv. brand en diefstal).
 • 3 jaar taxatiewaarde verzekerd.

Bereken uw premie

All Risk

Volledig casco

 • De meest volledige dekking (inclusief WA).
 • Vergoedt vrijwel alle schade aan uw eigen oldtimer (bv. aanrijding).
 • 3 jaar taxatiewaarde verzekerd.

Bereken uw premie

Aanvullende verzekeringen

U kunt de oldtimerverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp Verkeer

Met de dekking Rechtshulp verkeer krijgt u juridische hulp als u een juridisch conflict heeft met betrekking tot uw oldtimer. Bijvoorbeeld over een reparatie of na een ongeval.

Rechtshulp Verkeer

Schade Verzekering Inzittenden (SVI)

Dekt de werkelijk geleden schade tot 1 miljoen euro wanneer u en/of uw passagier door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Alleen af te sluiten voor oldtimer auto's en tractors.

Schade Verzekering Inzittenden

Ongevallen opzittendenverzekering

Alleen voor uw oldtimer motor en bromfiets: keert een bedrag uit wanneer u en/of uw passagier, als gevolg van een ongeval, blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

Ongevallen opzittendenverzekering

Documenten en voorwaarden bij de oldtimerverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de oldtimerverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een oldtimerverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaarten oldtimerverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze oldtimerverzekering? Bekijk de Verzekeringskaarten oldtimerverzekering.

Bekijk de Verzekeringskaarten

Meer weten over de oldtimerverzekering?

Een oldtimerverzekering afsluiten? Lees meer over o.a. pakketkorting, schadevrije jaren en Cyberhulp.

Er worden in de Univé-oldtimerverzekering geen schadevrije jaren gebruikt of bijgehouden. Bij beëindiging van de verzekering worden dan ook geen schadevrije jaren aangemeld bij Roy-data.

U hebt een auto, motor, bromfiets of tractor van minimaal 25 jaar oud. Is uw auto jonger? Dan spreken we van een youngtimer. Als u uw oldtimer hobbymatig gebruikt, kunt u onze oldtimerverzekering afsluiten. U gebruikt uw oldtimer bijvoorbeeld om aan te sleutelen, lekker te toeren of naar een oldtimerbijeenkomst te gaan. Belangrijk is dat het activiteiten zijn waarin uw oldtimer centraal staat; het voertuig en het merk/model vormen uw hobby.

Met een actueel taxatierapport van een expert die ingeschreven staat bij Stichting VRT, de Federatie TMV of de FEHAC, kunt u uw oldtimer zelf ook verzekeren. Tot 3 jaar na de taxatie gebruiken wij de taxatiewaarde voor schadevergoeding bij diefstal of total loss van uw oldtimer.

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijgt u 1% korting op uw totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Univé vindt het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met cyberhulp. Zo kunt u 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijgt u tips om cybercrime te voorkomen.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de oldtimerverzekering.

U gebruikt uw oldtimer om aan te sleutelen, te poetsen, er lekker mee te toeren of ermee naar een oldtimerbijeenkomst te gaan. Meerijden in een optocht of parade is ook geen bezwaar. Belangrijk is dat het activiteiten zijn waarin uw oldtimer centraal staat; het voertuig en het merk/model vormen uw hobby.

Voor de oldtimerverzekering moet uw auto, motor, bromfiets of tractor minimaal 25 jaar oud zijn.

Nee, deze oldtimerverzekering biedt hiervoor geen dekking. Maar met onze auto-, motor-, bromfiets- of tractorverzekering kunnen wij u een prima dekking bieden.

Nee, deze verzekering kent geen no-claimkorting of schadevrije jaren. Maar bij een schade wordt uw premie ook niet verhoogd.

Als u gebruikmaakt van de overgangsregeling Oldtimer voor de motorrijtuigenbelasting, mag u de oldtimer tussen 1 december en 1 maart niet gebruiken. Univé kent geen schorsing of tijdelijke stopzetting van de verzekering. U kunt de verzekering beëindigen, maar dan is er ook geen dekking voor diefstal of brand. En dan moet u uiterlijk vóór 1 maart opnieuw minimaal een WA-verzekering voor uw oldtimer afsluiten, omdat u anders als onverzekerd bij de RDW geregistreerd staat.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade

​Hulp nodig bij schade aan uw oldtimer? Univé staat dag en nacht voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Een noodgeval

Bel de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112 wanneer u hulp nodig heeft bij een ongeval. Dag en nacht bereikbaar.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij noodgevallen

Wat te doen bij schade?

Heeft u een aanrijding met uw oldtimer? Vul het Europees Schadeformulier in en meld uw schade bij Univé. Doe bij diefstal direct aangifte.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij schade

Klantenservice

Wij helpen u graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

WhatsApp

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Ook interessant naast de oldtimerverzekering