Ga naar inhoud

23 maart 2024Met elkaar

Samen voor een zwerfafvalvrije omgeving

Tijdens de Landelijke Opschoondag staken duizenden mensen de handen uit de mouwen voor een schoon Nederland, óók in Noord-Nederland. Verschillende Noordelijke verenigingen en stichtingen gingen namelijk de straat op om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. Ze werden hierbij gesteund door partner Univé Noord-Nederland, zowel met materiaal, als met extra handjes.

Een bananenschil blijft twee jaar op straat liggen, een plastic flesje voor altijd. Zwerfafval verdwijnt alleen als iemand het opruimt. Daarom is Univé Noord-Nederland Supporter van Schoon! Met de Landelijke Opschoondag wil initiator Verpact aandacht vragen voor het probleem en de uiteindelijke oplossing: schoonhouden. Want als we geen afval op de grond gooien, hoeven we het ook niet op te ruimen.

Van sportvereniging tot jongerenorganisatie
Univé is partner van de Landelijke Opschoondag. Vanuit het maatschappelijk partnerschap dat we hebben met verschillende (sport)verenigingen en stichtingen in de regio, sloten bijna honderd vrijwilligers aan bij de landelijke opruimactie. Zo waren VV Roden, Gomos uit Norg, Stichting Altied Goud(Vink) uit Groningen, DVC Appingedam, Showteam Revolution uit Delfzijl, JongNoord uit Appingedam, ACV uit Assen, de Noordelijke Wielervereniging uit Groningen en VV Winsum actief. Bij verschillende acties helpen ook buurtbewoners mee. We ondersteunden de lokale acties met gratis afvalgrijpers en -zakjes en met handjes, want natuurlijk waren ook Univé-medewerkers zelf actief!

Deel dit bericht