Ga naar inhoud

31 mei 2023

“We hebben samen gelachen en gehuild”

Nadat haar dochter Angela veel te vroeg werd geboren, ervaarde Erika Broekema – Regiocoördinator bij Univé Noord-Nederland – de enorme betrokkenheid op de kraamafdeling van het UMCG.

Daarom koos ze ervoor om met haar Persoonlijk Sponsorbudget de medewerkers te bedanken.

Als een vrouw in het ziekenhuis bevalt mag zij normaal gesproken binnen een paar dagen weer naar huis. Voor Erika gold dat niet. “Doordat Angela zo vroeg is geboren, had ze een heel laag gewicht en moest ze meer in de gaten gehouden worden”, legt ze uit. Het zorgde ervoor dat ze uiteindelijk acht dagen in het ziekenhuis ‘woonden’.

Samen lachen en huilen
“Ik heb me heel erg thuis gevoeld. We hebben samen gelachen en gehuild”, blikt Erika terug. “Ik ben echt onder de indruk van de ziekenhuiszorg en de grote betrokkenheid.” De cheque van 300 euro mogen de medewerkers besteden aan iets wat nodig is op de afdeling. Erika koos ervoor om de cheque samen met Angela langs te brengen: “De medewerkers waren heel enthousiast en overdonderd.”

Naast haar bijdrage in de vorm van het Persoonlijk Sponsorbudget wil Erika later dit jaar een sportieve activiteit organiseren om zo geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis. “We hebben het er zo goed gehad. Het is fijn dat je dan iets terug kunt doen.”

Deel dit bericht