Ga naar inhoud

Mijn woning verbouwen

Wilt u uw woning verbouwen? Een nieuwe badkamer of meer ruimte? Dan heeft u geld nodig. U kunt uw verbouwing op een aantal manieren financieren. Bijvoorbeeld met eigen spaargeld, een hypotheek voor de verbouwing of door uw hypotheek te verhogen.

Profiteer van pakket- en ledenvoordeel

Altijd inclusief verduurzamingsadvies

Begeleiding bij bieden en verkopen

Belangrijk om te weten

Voor uw situatie hebben we de belangrijkste onderwerpen en informatie op een rij gezet.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

U kunt ervoor kiezen uw huidige hypotheek te verhogen. Verhoogt u uw hypotheek, dan worden uw woonlasten wel hoger. Voordeel daarbij is wel dat u de beschikking houdt over uw spaargeld. De hypotheekadviseur bepaalt graag samen met u wat in uw situatie de beste oplossing is.

  Maak een afspraak

  Overwaarde gebruiken

  Door gebruik te maken van uw overwaarde kunt u de verbouwing van uw huidige woning financieren. Voorwaarde is wel dat u met uw huidige inkomen ook de hypotheek op het hogere totaalbedrag moet kunnen dragen. Er is ook fiscaal voordeel mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

   Lees meer

   Verbouwen met spaargeld

   Wanneer u met eigen geld verbouwt, worden uw woonlasten niet hoger. Bij een kleine verbouwing kan het verstandig zijn om uw spaargeld te gebruiken. Als u veel spaargeld heeft kan het zelfs voordelig zijn om uw spaargeld in te zetten als aflossing. Uw hypotheekadviseur kan u daarover adviseren.

    Lees meer

    Onafhankelijk hypotheekadvies van Univé

    Met een onafhankelijk hypotheekadvies van Univé weet u zeker dat u een hypotheek krijgt die naadloos aansluit bij uw verbouwsituatie en -wensen. Hoe gaan we daarbij te werk?

    • 1

     U krijgt eerst een gratis (online) oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs.

    • 2

     We kijken naar uw specifieke (verbouw)situatie en brengen die in kaart.

    • 3

     Univé heeft geen winstdoelstelling en hoeft niets aan uw hypotheek te verdienen.

    • 4

     We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers. Zo vinden we altijd de hypotheek die bij u past.

    • 5

     We doen een offerteaanvraag.

    Meer weten?

    Plan een gratis oriëntatiegesprek in.

    Maak een afspraak

    Univé werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis. Hierdoor blijven onze hypotheekadviseurs up-to-date en bent u een jaar gratis lid van een vereniging die opkomt voor huiseigenaren.

    Veelgestelde vragen

    Dat varieert en is afhankelijk van de hoogte van uw bruto jaarinkomen. De hypotheekadviseur maakt graag een uitgebreide berekening voor u. Maak nu een afspraak.

    Vanaf 1 januari 2018 bedraagt de maximale hypotheek 100% van de waarde van de woning. Omdat u rekening dient te houden met de kosten koper en de kosten voor de financiering, is het meestal niet mogelijk om zonder de inbreng van eigen middelen een huis te kopen. 

    Overstappen naar een andere hypotheekvorm of een andere hypotheekverstrekker kan een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld omdat uw rentevaste periode bijna afloopt. Het is verstandig vóór die tijd onafhankelijk advies in te winnen over de beste aanpak. Bijvoorbeeld bij uw Univé-adviseur. Maak nu een afspraak.

    Nee, Univé is bemiddelaar van diverse hypotheekverstrekkers. Wij geven u advies en verzorgen uw hypotheek van A tot Z. Maak nu een afspraak.

    Univé en Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn een strategische samenwerking aangegaan op hypotheekgebied. Bij beide organisaties staat het ledenbelang centraal. Zij versterken elkaar en vullen elkaar aan met deze samenwerking, ieder vanuit hun eigen expertise.

    Univé-leden met een hypotheek krijgen door gebruik te maken van De Hypotheekwacht van Vereniging Eigen Huis de mogelijkheid om op ieder gewenst moment samen met de Univé-adviseur te checken of hun hypotheek nog aansluit bij hun huidige persoonlijke en financiële situatie. Ook kunnen Univé-leden terecht voor een nieuw hypotheekadvies.

    Daarnaast kunnen leden van Vereniging Eigen Huis (VEH) op ieder moment voor hypotheekadvies terecht bij de aangesloten Regionale Univé, herkenbaar aan het VEH-vignet op de winkelruit.

    Staat uw vraag er niet tussen?

    Veelgestelde vragen

    Bekijk wat anderen ons vroegen over hypotheken en onze antwoorden hierop.

    Bekijk de vragen

    Neem contact met ons op

    WhatsApp uw vraag naar +31 6 2390 3392 of bel naar +31 592 349 340.

    Ontdek meer over hypotheken