Ga naar inhoud

Mijn overwaarde gebruiken

Je huis is de afgelopen jaren ongetwijfeld meer waard geworden. Maar die overwaarde wordt pas écht als je er iets mee doet. Hoe werkt dat eigenlijk? Daarover vertellen wij je graag meer.

Maak een afspraak

Of lees meer over hypotheekadvies

Belangrijk om te weten

Voor jouw situatie hebben we de belangrijkste onderwerpen en informatie op een rij gezet.

Zijn er nog andere mogelijkheden voor overwaarde?

Jazeker, die zijn er. Bijvoorbeeld de aanschaf van een camper of het kopen van een tweede woning, meestal een vakantiewoning. Ook om een schenking aan de (klein-)kinderen te kunnen doen, kun je je overwaarde inzetten. Bekijk op de site van de Belastingdienst welke fiscale regels hiervoor gelden. Daarnaast ben je natuurlijk vrij om je overwaarde na verkoop als spaargeld te bewaren.

Als onafhankelijk hypotheekadviseur denkt Univé graag met je mee. We kunnen je snel vertellen wat er financieel mogelijk is als je je overwaarde wilt gebruiken. Neem dus vooral contact met ons op als je vragen hebt. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij jou in de buurt of een (beeld)belafspraak. 

Onafhankelijk hypotheekadvies van Univé

Met een onafhankelijk hypotheekadvies van Univé weet je zeker dat je een hypotheek krijgt die naadloos aansluit bij jouw verbouwsituatie en -wensen. Hoe gaan we daarbij te werk?

Meer weten?

Plan een gratis oriëntatiegesprek in.

Maak een afspraak

Univé werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis. Hierdoor blijven onze hypotheekadviseurs up-to-date en ben je een jaar gratis lid van een vereniging die opkomt voor huiseigenaren.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen?

Ontdek meer over hypotheken