Ga naar inhoud

Mijn overwaarde gebruiken

Uw huis is de afgelopen jaren ongetwijfeld meer waard geworden. Maar die overwaarde wordt pas écht als u er iets mee doet. Hoe werkt dat eigenlijk? Daarover vertellen wij u graag meer.

Profiteer van pakket- en ledenvoordeel

Altijd inclusief verduurzamingsadvies

Begeleiding bij bieden en verkopen

Belangrijk om te weten

Voor uw situatie hebben we de belangrijkste onderwerpen en informatie op een rij gezet.

Tweede hypotheek met overwaarde

Wilt u uw overwaarde verzilveren voor een verbouwing of verduurzaming? Een tweede hypotheek op uw huidige woning is een manier om dat te realiseren. Een onafhankelijke hypotheekadviseur van Univé vertelt u precies hoe dit zit.

  Lees meer

  Stop eerder met werken

  U kunt de hypotheek eveneens verhogen voor andere doeleinden dan het verbouwen of verduurzamen van de woning. Gebruik het extra opgenomen bedrag bijvoorbeeld als inkomensaanvulling om eerder te kunnen stoppen met werken. U vult er dan uw pensioen mee aan. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

   Maak een afspraak

   Of koop een duurdere woning

   Wanneer u een flink bedrag aan overwaarde heeft op uw woning, kunt u ook overwegen om hiervan te profiteren door uw woning te verkopen. Met de overwaarde erbij kunt u dan een duurdere woning kopen. Of gebruik de overwaarde voor de kosten koper of verbouwingskosten. Meer weten?

    Lees meer

    Zijn er nog andere mogelijkheden voor overwaarde?

    Jazeker, die zijn er. Bijvoorbeeld de aanschaf van een camper of het kopen van een tweede woning, meestal een vakantiewoning. Ook om een schenking aan de (klein-)kinderen te kunnen doen, kunt u uw overwaarde inzetten. Bekijk op de site van de Belastingdienst welke fiscale regels hiervoor gelden. Daarnaast bent u natuurlijk vrij om uw overwaarde na verkoop als spaargeld te bewaren.

    Als onafhankelijk hypotheekadviseur denkt Univé graag met u mee. We kunnen u snel vertellen wat er financieel mogelijk is als u uw overwaarde wilt gebruiken. Neem dus vooral contact met ons op als u vragen heeft. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij u in de buurt of een (beeld)belafspraak. 

    Onafhankelijk hypotheekadvies van Univé

    Met een onafhankelijk hypotheekadvies van Univé weet u zeker dat u een hypotheek krijgt die naadloos aansluit bij uw verbouwsituatie en -wensen. Hoe gaan we daarbij te werk?

    • 1

     U krijgt eerst een gratis (online) oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs.

    • 2

     We kijken naar uw specifieke (verbouw)situatie en brengen die in kaart.

    • 3

     Univé heeft geen winstdoelstelling en hoeft niets aan uw hypotheek te verdienen.

    • 4

     We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers. Zo vinden we altijd de hypotheek die bij u past.

    • 5

     We doen een offerteaanvraag.

    Meer weten?

    Plan een gratis oriëntatiegesprek in.

    Maak een afspraak

    Univé werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis. Hierdoor blijven onze hypotheekadviseurs up-to-date en bent u een jaar gratis lid van een vereniging die opkomt voor huiseigenaren.

    Veelgestelde vragen

    Dat varieert en is afhankelijk van de hoogte van uw bruto jaarinkomen. De hypotheekadviseur maakt graag een uitgebreide berekening voor u. Maak nu een afspraak.

    Vanaf 1 januari 2018 bedraagt de maximale hypotheek 100% van de waarde van de woning. Omdat u rekening dient te houden met de kosten koper en de kosten voor de financiering, is het meestal niet mogelijk om zonder de inbreng van eigen middelen een huis te kopen. 

    Overstappen naar een andere hypotheekvorm of een andere hypotheekverstrekker kan een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld omdat uw rentevaste periode bijna afloopt. Het is verstandig vóór die tijd onafhankelijk advies in te winnen over de beste aanpak. Bijvoorbeeld bij uw Univé-adviseur. Maak nu een afspraak.

    Nee, Univé is bemiddelaar van diverse hypotheekverstrekkers. Wij geven u advies en verzorgen uw hypotheek van A tot Z. Maak nu een afspraak.

    Univé en Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn een strategische samenwerking aangegaan op hypotheekgebied. Bij beide organisaties staat het ledenbelang centraal. Zij versterken elkaar en vullen elkaar aan met deze samenwerking, ieder vanuit hun eigen expertise.

    Univé-leden met een hypotheek krijgen door gebruik te maken van De Hypotheekwacht van Vereniging Eigen Huis de mogelijkheid om op ieder gewenst moment samen met de Univé-adviseur te checken of hun hypotheek nog aansluit bij hun huidige persoonlijke en financiële situatie. Ook kunnen Univé-leden terecht voor een nieuw hypotheekadvies.

    Daarnaast kunnen leden van Vereniging Eigen Huis (VEH) op ieder moment voor hypotheekadvies terecht bij de aangesloten Regionale Univé, herkenbaar aan het VEH-vignet op de winkelruit.

    Staat uw vraag er niet tussen?

    Veelgestelde vragen

    Bekijk wat anderen ons vroegen over hypotheken en onze antwoorden hierop.

    Bekijk de vragen

    Neem contact met ons op

    WhatsApp uw vraag naar +31 6 2390 3392 of bel naar +31 592 349 340.

    Ontdek meer over hypotheken