Ga naar inhoud

13 november 2023Gezondheid

Winnaars AED in de buurt

Zowel leden als niet-leden maakten eerder dit jaar kans op een AED voor in hun buurt. Iedere winnende buurt krijgt daarbij ook een gratis AED-cursus. Regio Het Groene Hart kent maar liefst drie winnaars: Zoetermeer, Houten en Delft. Inmiddels is de eerste AED geïnstalleerd en heeft de reanimatiecursus plaatsgevonden in Zoetermeer.

Het belang van een AED

Stel je voor dat je, terwijl je gewoon je dag doorgaat in goede gezondheid, plotseling ontwaakt in het ziekenhuis. Achteraf hoor je dat je een hartstilstand hebt gehad. Gelukkig is je leven gered dankzij de snelle reactie van omstanders die binnen 30 seconden een AED hebben aangesloten. Dit is precies wat de winnaar uit Zoetermeer heeft meegemaakt. Lang nadenken over het meedoen aan deze actie was er dus niet bij. “Dat is voor onze buurt natuurlijk een aanwinst!” aldus de winnaar.

Op vrijdag 3 november is de AED opgehangen. Nog geen week later, terwijl de reanimatiecursus bezig was, kwam de melding dat de AED gereed was voor eventuele inzet. Het belang van het hebben van een AED was direct duidelijk en laat zien hoe lokale inspanningen een groot verschil kunnen maken in de veiligheid en het welzijn van een gemeenschap.

Deel dit bericht