Ga naar inhoud

17 oktober 2023Veilig verkeer

Veiligheidsdag Westland 2023 groot succes

Weet jij hoe je een noodhamer moet gebruiken? Hoewel we hopen dat je deze vaardigheid nooit nodig zult hebben, is het van essentieel belang om voorbereid te zijn op dit soort onverwachte situaties op de weg. Om deze reden kregen bezoekers van de Veiligheidsdag Westland 2023 op zaterdag 14 oktober uitgebreid de kans om te oefenen met het gebruik van een noodhamer bij de Univé stand.

Bewustwording van veiligheid

Tijdens de Veiligheidsdag staat de bewustwording van veiligheid centraal. Het is een dag die een schat aan waardevolle informatie biedt aan zowel jong als oud. Er is van alles te zien en te beleven: van indrukwekkende politie- en brandweerdemonstraties tot aan het ervaren van wat er gebeurt wanneer een auto te water raakt.

Een succesvolle dag

Dit jaar trok het evenement maar liefst 25.000 bezoekers. Het was een drukte van belang en er hebben dan ook veel mensen kunnen oefenen met de noodhamer. Door bewustwording van veiligheid op de weg en het delen van de benodigde voorzorgsmaatregelen, werken we samen aan een veiligere en zekerdere rijervaring. Bij onze stand was er ook vermaak voor de kleintjes in de vorm van een voetbalmuur. Deze muur bleek niet alleen populair bij de kinderen, want ook ambulancebroeders en wijkagenten deden enthousiast mee.

Nog geen noodhamer in de auto?

Heb je nog geen noodhamer in je auto? Univé Het Groene Hart biedt je de mogelijkheid om deze aan te schaffen in een van onze winkels of eenvoudig te bestellen via onze preventiewebshop. Naast noodhamers bieden we ook veiligheidsvesten en EHBO-sets aan. Kortom, alles wat je nodig hebt om met een gerust gevoel de weg op te gaan.

Deel dit bericht