Ga naar inhoud

28 juni 2024Supporter van Sport

Univé steunt Jeugdfonds Sport & Cultuur tijdens RijnlandRoute Festival

Univé Het Groene Hart heeft €1.500 gedoneerd ter ondersteuning van de Sport- en Beweegdag tijdens het RijnlandRoute Festival. Dit sportieve evenement stond in het teken van "Wij maken bewegen mogelijk". Ruim 6.300 deelnemers kregen hierbij de unieke kans om op eigen kracht door de gloednieuwe Corbulotunnel te bewegen. Zowel het inschrijfgeld van de deelnemers als alle donaties komen volledig ten goede aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.

Belang van sport en cultuur voor kinderen

In Nederland groeit 1 op de 11 kinderen op in armoede. Voor deze kinderen is het vaak financieel onhaalbaar om lid te worden van een sportvereniging. Dit heeft niet alleen gevolgen heeft voor hun fysieke gezondheid, maar ook voor hun mentale welzijn en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland ondersteunt deze gezinnen door de contributie of het lesgeld te betalen, zodat ieder kind lid kan worden van een sportclub of zwemdiploma kan halen.

Univé is Supporter van Sport

Univé vindt dat sporten en bewegen toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daarom kon een samenwerking met dit festival niet uitblijven. Lisanne Wilmer-Verbeek, ledencoördinator bij Univé Het Groene Hart, heeft tijdens het festival de cheque van €1.500 overhandigd. Dankzij de totale opbrengsten van die dag kunnen honderden kinderen in de regio nu lid worden van een sportclub.

Deel dit bericht