Ga naar inhoud

2 april 2024Gezondheid

Reanimatiecursus voor een veiligere buurt

Stel je voor: je loopt op straat en plotseling heeft iemand een hartstilstand, valt bewusteloos neer of stikt in voedsel. Elke seconde telt, en weten hoe je op dat moment moet handelen is essentieel. Een reanimatiecursus geeft je de kennis en het vertrouwen om snel en doeltreffend te handelen in deze noodsituaties.

2 reanimatiecursussen in de buurt

In de maand maart organiseerden we twee gratis reanimatiecursussen speciaal voor de leden van Univé Het Groene Hart. Deze 3 uur durende cursussen vonden plaats in Schoonhoven en Houten. Tijdens de cursus kregen leden essentiële vaardigheden geleerd voor het adequaat handelen in noodsituaties. Dit zijn zaken zoals het verlenen van eerste hulp bij een hartstilstand en het gebruik van een AED.

Succes onder de leden

De belangstelling voor deze cursussen was overweldigend. Binnen enkele uren waren beide cursusdagen volledig volgeboekt, wat duidelijk aangeeft hoe toegewijd onze leden zijn aan het vergroten van de veiligheid en het welzijn van anderen. We zijn op dit moment druk bezig met het onderzoeken van mogelijkheden om deze cursussen in de toekomst vaker te organiseren. Houd je mailbox dus goed in de gaten voor toekomstige evenementen.

Reanimatiecursus vergoedt vanuit je zorgverzekering

Wil je zelf nu al een reanimatiecursus volgen? Bij Univé vinden we het essentieel dat er in noodsituaties altijd mensen zijn die kunnen helpen. Daarom bevatten een aantal van onze aanvullende zorgverzekeringen een preventiebudget voor het volgen van cursussen zoals deze. Controleer de voorwaarden van jouw verzekering om te zien of je recht hebt op een vergoeding.

Deel dit bericht