Ga naar inhoud

3 juli 2024

Gratis zonnebrand voor WSKO scholen

Univé Het Groene Hart heeft deze zomer meerdere organisaties voorzien van dispensers met zonnebrandcrème. Van kinderopvangorganisaties tot aan verzorgingstehuizen, overal werd aan zonbescherming gedacht. Ook alle 17 basisscholen van WSKO ontvingen een dispenser, waardoor veel kinderen nu beter beschermd zijn tegen de schadelijke effecten van de zon.

Zonnebrand voor WSKO scholen

De conciërges hangen de dispensers bij de in- en uitgangen van de scholen op. Zo kunnen alle kinderen zich gemakkelijk insmeren als ze op school zijn. Bij de dispensers staan ook de smeerregels vermeld. Dit helpt kinderen en ouders om bewust te worden van het belang van goede zonbescherming.

Het belang van zonbescherming

Zonnebrandcrème is essentieel voor huidbescherming, samen met bedekkende kleding en het vermijden van de felle zon. ‘De huid van kinderen is bijzonder gevoelig voor UV-straling, waardoor ze sneller kunnen verbranden. Met het verstrekken van de zonnebrandcrèmes helpen we risico’s te voorkomen en schade te beperken,’ vertelt Lisanne Wilmer-Verbeek, Ledencoördinator bij Univé Het Groene Hart.

Uitbreiding

Univé breidt dit initiatief steeds verder uit in de regio. Zo hebben ook sportverenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen, verzorgingshuizen, restaurants en zwembaden een dispenser ontvangen. Door samen te werken zorgen we ervoor dat iedereen veilig en gezond van hun tijd buitenshuis kan genieten.

Deel dit bericht