Ga naar inhoud

20 juni 2019

Zwemmen voor onderzoek naar kanker

Swim to Fight Cancer Delft is een recreatief zwemevent in een stads decor waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. 

Kinderen vanaf 14 jaar (met een ouderverklaring) en volwassenen zwemmen in het Rijn-Schiekanaal langs de historische binnenstad van de gemeente Delft. De route is ongeveer 2 kilometer lang. Daarnaast kunnen jongere kinderen (5-14 jaar) zich ook actief inzetten voor Fight cancer. 

Het doel van Fight cancer is om zoveel mogelijk geld op te halen voor fellowships. Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan wordt verwacht dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland. Door een fellowship (een subsidie) kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Op die manier kunnen ze niet alleen hun eigen kennis en vaardigheden verrijken, maar ook die van collega artsen en onderzoekers in Nederland. Met het geld dat Fight cancer inzamelt kunnen de fellows dus meer kennis van kanker opdoen, delen en in de praktijk toepassen.

Doe mee en help er voor te zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is.

Meer informatie: www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-delft

Deel dit bericht