Ga naar inhoud

22 december 2023

Gezellig kerstdiner voor ouderen in Delft

Elke twee weken komt een toegewijde groep vrijwilligers samen in Wijkcentrum Wippolder. Samen vormen zij de kookclub en verzorgen een driegangendiner speciaal voor ouderen uit de omgeving. Het ultieme doel? Ouderen een gezellig avondje uit bezorgen.

Een succesvol kerstdiner

Afgelopen woensdag was het tijd voor een speciaal kerstdiner. Meer dan 30 ouderen waren aanwezig tijdens dit feestelijke evenement. Direct vanaf het begin van de avond ontstond een levendige sfeer, waarbij iedereen druk met elkaar in gesprek was. Sommige gasten komen al meer dan vijf jaar naar deze avonden en hebben een hechte band opgebouwd met de groep. Ze beschouwen dit als een kostbaar moment om bij te praten.

Vrijwilligers in het zonnetje gezet door de gasten

Wat het diner extra bijzonder maakte, was niet alleen de culinaire zorg waarmee het werd bereid, maar ook de aandacht voor detail. De vrijwilligers zorgden namelijk ook voor prachtig gevouwen servetten en een sfeervolle aankleding van de ruimte. Als blijk van dank hield een van de gasten die avond een korte toespraak om waardering uit te spreken. Het was een avond vol dankbaarheid, vreugde en samenzijn.

Mede mogelijk gemaakt door Univé

Dit prachtige initiatief is Univé Het Groene Hart niet ontgaan. Jaarlijks ontvangt de kookclub dan ook een bijdrage om de kosten van het diner voor de gasten laag te houden. Maar tijdens deze bijzondere kersteditie ging Univé nog een stap verder. De gebruikelijke bijdrage van €6,50, die normaal door de gasten wordt betaald, werd dit jaar volledig gedekt door Univé. Dit nieuws werd met groot applaus ontvangen!

Deel dit bericht