Ga naar inhoud

3 april 2017

Jong en oud zingt samen bijzondere muziek

De koren van Gijs Evers zijn in 1973 samen gegaan onder de naam de Veluwsche Sanghertjes. In 1975 werd van dit koor al de eerste langspeelplaat opgenomen in de grote kerk van Nijkerk. Het was het begin van een lange reeks. 

Regelmatig worden de Veluwsche Sanghertjes gevraagd mee te werken aan concerten, optredens en TV opnamen. De Veluwsche Sanghertjes bestaan uit meerdere groepen: kinderkoor, tienerkoor, dameskoor, waarvan het vaderkoor (een mannenkoor gevormd door de vaders van de kinderen) wel zeer uniek is.

Behalve de traditionele kerst- en de passie/paasconcerten kennen de Veluwsche Sanghertjes de "zomerconcerten". De zomerconcerten zijn meestal gebaseerd op een thema, zoals "De vier jaargetijden" [uitgebracht op CD], Op wereldreis met kapitein Gijs [liederen uit diverse landen], Liedjes van de Zee, "Blij met de vrijheid" [uitgebracht op CD] en The best of Israël (ook op CD).

De Veluwsche Sanghertjes genieten mede door de vele optredens en CD's een ruime bekendheid in de Nederlandse koorwereld. 

Hoogtepunten van het koor zijn:

  • bovengenoemde  zomerconcerten, waarvan diverse in de openlucht
  • het maken van verschillende grammofoonplaten en CD’s
  • de diverse radio- en t.v.-optredens
  • optreden voor Koningin Beatrix op 22 juni 1992 met een selectie uit het programma van “de Vier Jaargetijden”.
  • optredens in De Doelen in Rotterdam, het Stadhuis van Den Haag en niet te vergeten het Concertgebouw in amsterdam.

Kijk voor meer informatie: www.develuwschesanghertjes.nl.

Univé Putten is hoofdsponsor van dit koor.

Deel dit bericht