Ga naar inhoud

13 juni 2019

Hoe kun je een inbraak voorkomen?

Een goed huis, een fijne buurt of woonplaats is voor iedereen de plek waar je graag weer thuiskomt. Waar de deur voor een ander open staat, wanneer jij dat wil. Plezierig wonen is ons allemaal heel wat waard.

Natuurlijk is dat niet zo vanzelfsprekend er komen nog altijd inbraken voor, ook in Nijkerk. Daarom organiseerde Univé Nijkerk op maandag 1 juli 2019 een klantenavond. Het thema van deze avond was Inbraakpreventie.

Ex-inbreker Evert Jansen heeft een presentatie gegeven en weet als geen ander hoe hij zich razendsnel de toegang tot andermans woning verschaft. Dé aangewezen persoon dus om ons uit te leggen hoe een inbreker denkt. Maar nog belangrijker: hoe we een inbraak kunnen voorkomen.

De belangrijkste tip van Evert?
“Kijk weer eens wat vaker uit het raam, dan op het scherm van je tablet of computer. Maak contact met vreemde mensen in de wijk. Zorg ervoor dat een potentiële inbreker zich gezien voelt. De kans is dan namelijk groot dat hij in plaats van het dievenpad, het hazenpad kiest.” Naast Evert Jansen waren er ook 2 wijkagenten en een sleutelspecialist aanwezig om de vragen van aanwezige klanten te beantwoorden en van eventuele informatie te voorzien. Wij kijken terug op een heel geslaagde en informatieve avond!


Univé is een coöperatie die met de tijd meegaat en wil bijdragen aan een plezierige lokale verbinding met de leden en de leden onderling. Omdat iedereen zoveel meer met en voor elkaar kan betekenen.

Deel dit bericht