Ga naar inhoud

11 december 2018

De gezelligste loop van het oosten

Elke vrijdag van week 25 is er een Dorpsloop in Bergentheim. Beter bekend als de Banthumloop, en inmiddels niet weg te denken in menig hardloopagenda. 

Op 23 juni 1995 viel het eerste startschot in Bergentheim met maar liefst 600 deelnemers.

De 6e Banthumloop liepen er maar liefst 1.111 deelnemers mee en de reacties waren ieder jaar weer lovend, het is een sterk dorps gebeuren geworden waar met name veel jonge jeugd aan mee doet, maar ook topatleten uit het hele land, en wij hebben zelfs Kenyanen, Polen, Tsjechen, Roemenen, Russen, Duitsers en Belgen aan de start gehad.
Vandaar ook de reden van het bestuur om met dit evenement door te gaan. De 13e Banthumloop is het parcours iets aangepast, omdat de route van 2500 meter 57,65 meter te kort was.

De 17e Banthumloop werd op een geheel nieuw parcours gelopen die door de atletiek unie exact tot 2,5 km is gemeten, deze editie werd de tijdsregistratie ook digitaal gemeten.
Kortom het bestuur is continu met verbeteringen bezig om het voor de loper zo aangenaam mogelijk te maken, daarbij willen we ook het inschrijfgeld zo laag mogelijk houden, zodat het voor niemand een belemmering kan zijn om mee te doen.

Voor ons geldt altijd nog de regel dat meedoen belangrijker is dan winnen, om deze reden proberen we jaarlijks een clinic te houden voor lopers die beginnen met 0 km, en 12 of 17 weken later de 5 kilometer mee kunnen lopen met de Banthumloop.

Kijk voor meer informatie: www.banthumloop.nl

Deel dit bericht