Ga naar inhoud

3 juli 2017

Ruim 2300 deelnemers bij vijftiende Rietplasloop

Het was een succesvolle jubileumeditie van de Rietplasloop in Emmen. Meer dan 2300 deelnemers verschenen aan de start. Bij de vijftien kilometer kwam Richard Moesker uit Emmer-Compascuum als eerste over de streep.

Hij finisht in 55.33 minuten. Tweede werd Johan Lek uit Emmen, die namens de Emmer atletiekvereniging De Sperwers liep, met een tijd van 58.36 minuten. Op de tien kilometer slechts één podiumplek voor Zuidoost-Drenthe: brons voor Erik Snijders uit Schoonebeek. Hij liep die afstand in 38.10 minuten en moest een Amsterdammer en iemand uit Westervoort voor zich dulden. Behalve de langere afstanden kon de oudere jeugd ook nog vijf kilometer lopen. Voor de jongste deelnemers waren er afstanden van 500 meter, één kilometer en twee kilometer.

Deze vijftiende editie deden er ook weer (ex-)kankerpatiënten mee. Organisator Nico Dümmer: “Het is bewezen dat beweging positief is voor het herstel. Mensen met kanker denken vaak dat ze niks meer kunnen. Als je kunt sporten, moet je dat zeker doen.”

Kijk voor meer informatie over deze loop op: www.rietplasloop.nl

Deel dit bericht