Ga naar inhoud

23 oktober 2019

Ons dorp hartveiliger maken

Westenesch is een klein dorp onder de rook van Emmen en heeft ongeveer 200 inwoners. Het bestuur van Dorpsbelangen Westenesch vertegenwoordigt het dorp richting de gemeente en provincie. Onze Activiteitencommissie is erg actief en organiseert o.a. de nieuwjaarsborrel, het neutieschieten, het paasvuur, de jaarlijkse dorps-bbq en in de periode van Kerst krijgen de 70+-ers een cadeautje.

In het verleden hebben we een veegmachine gekocht om het Oranjekanaal sneeuwvrij te maken voor wedstrijden, een hooimijt op de Brink om droog te zitten en meerdere picknicktafels.

Enige tijd geleden hebben we een voorlichtingsavond gehouden over het gebruik van een AED. Dit was een groot succes. De animo was groot om een training te volgen, in drie trainingsavonden hebben 34 vrijwilligers het certificaat behaald en jaarlijks volgen ze herhalingstrainingen.

We willen de betrokkenheid en draagvlak positief beïnvloeden door de aanschaf van een AED. Want hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans.

Meer informatie: https://westenesch.nl

Deel dit bericht