Ga naar inhoud

23 oktober 2019

Droomdekentjes, omdat ieder kind recht heeft op een eigen veilige plek

Een Droomdekentje is een uniek handgemaakte deken in vrolijke kleuren en patronen dat koestering biedt aan kinderen die dat op dat moment nodig hebben. Vaak zijn ze ziek maar soms hebben ze een andere uitdaging. Met je Droomdekentje kun je je eigen veilige plek creëren waaronder je kunt schuilen en weg kan dromen naar werelden waar je je vrij voelt, sterk, goed en bijzonder.

Hoe fijn is het voor ouders wanneer je kind bijvoorbeeld op de IC ligt, dat het onder een eigen kleurrijke deken kan liggen. Droomdekentjes, een fenomeen dat sinds 2001 elk jaar blijft groeien! Vorige jaar kregen er ruim 3000 kinderen hun unieke dekentje, in 2019 worden dat er nog meer!

Een sterk team van ijverige vrijwilligers
Achter dit Droomdekenconcept zit een team van regionale en lokale vrijwilligers die samen het gehele droomdekenproces mogelijk maken: van breien, haken en quilten tot het inpakken van de dozen en het verzenden. Hun toewijding is enorm: steek voor steek en met heel veel liefde worden de Droomdekentjes gemaakt. Het is fijn om een leuke hobby te hebben en het gevoel dat je iets kunt betekenen voor een ander geeft daarbij de extra voldoening.

Stichting de Regenboogboom, de initiatiefnemer van het project Droomdekentjes is een vrijwilligersorganisatie met landelijk 1300 vrijwilligers.

Meer informatie: www.regenboogboom.nl

Deel dit bericht