Ga naar inhoud

24 oktober 2019

Opgroeien in een warm en veilige omgeving

Iedereen wil het beste voor hun kind. Al jarenlang zijn wij, een aantal ouders bezig met de toekomst van onze kinderen met een verstandelijke beperking. In Ede gaan wij een woonvorm realiseren. Woonvorm STOER wordt gerealiseerd middenin de nieuwbouwwijk op het ENKAterrein in Ede. Alle ingrediënten voor een inclusieve samenleving zijn in deze wijk te vinden en in deze omgeving groeien en bloeien ook de kinderen.

In de woonvorm worden acht individuele appartementen gerealiseerd van elk 35 m2 met eigen sanitaire voorzieningen en een keukenblok. In deze appartementen komen de kinderen te wonen. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimten, waarin de bewoners gezamenlijk kunnen optrekken. Dit zijn onder andere een keuken, eet- en huiskamer en een tuin. Maar deze ruimten moeten nog wel worden ingericht.

In Woonvorm STOER komen acht jongeren in de leeftijd van 20 t/m 30 jaar te wonen, afkomstig uit Ede, Bennekom,Rhenen en omgeving. Alle bewoners hebben een verstandelijke beperking, en daarnaast soms ook andere beperkingen zoals een lichamelijke beperking of een visuele beperking. 
De oplevering van Woonvorm STOER staat gepland medio mei 2020. Dan kunnen de kinderen gaan starten met de inrichting van hun individuele appartementen. Wij zijn als Stichting STOER daarentegen verantwoordelijk voor een deel van de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten.

Meer informatie: www.stoer-ede.nl

Lokaal maatschappelijk betrokken zijn, is belangrijk voor Univé Dichtbij. Met het fonds Mijn Goede Doel Dichtbij, een fonds van én voor leden, geeft zij hier invulling aan. Eén keer per jaar ondersteunen wij een 3 lokale goede doelen die ieder € 1.500 van ons ontvangen. Het gaat om projecten in uw buurt met een breed maatschappelijk draagvlak. Stichting stoer is dit jaar één van de drie winnaars.

Van links naar rechts:
Hans Scholtes, Frank Kersten (Winkel Manager regio Midden Nederland Univé) Petra van Boetzelaer (oprichter), Robert Smaal, Talitha Suitela, Janneke Hummelen, Karel Wernars en Myrthe ter Smitte-Bogerd (Vestigingsleider Univé winkel Ede).

Deel dit bericht