Ga naar inhoud

3 juli 2017

Erkenning en waardering van veteranen

Veteranen Dronten is een lokale veteranenorganisatie en richt zich 'oude' en 'jonge' veteranen én op het kweken van erkenning, respect en waardering voor veteranen in het algemeen bij de burgerbevolking.

Het aantal veteranen in de Nederlandse Krijgsmacht stijgt explosief door de vele missies waaraan ons land heeft deelgenomen. Enkele van hen verlaten na afloop van de contractperiode de Krijgsmacht en zoeken als veteraan aansluiting bij een vereniging zoals Veteranen Gemeente Dronten. Velen verdwijnen echter in de anonimiteit, ook zij die in oudere vredesmissies hebben gediend. Binnen de Gemeente Dronten zijn wij naar hun op zoek!


Veteranen Gemeente Dronten wil actief dienenden, veteranen en familie van veteranen een plek bieden waar ze hun verhaal kwijt kunnen en zich thuis voelen. Ons veteranencafé is een plek waar de veteranen, partners en familie van veteranen onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Een hoop verenigingen voor veteranen zijn uitsluitend voor een bepaalde missie, of beperken zich tot een bepaald uitzendgebied. Veteranen Gemeente Dronten staat open voor alle veteranen, ongeacht hun uitzending, crisisgebied of Krijgsmachtonderdeel. Dat wordt onderstreept door onze leden die van alle Krijgsmachtonderdelen afkomstig zijn.

Maar wij gaan nog een stapje verder en nodigen ook de inwoners van de Gemeente Dronten van harte uit om ons Veteranencafe te komen bezoeken. Wij zien uit naar uw komst en gaan graag in gesprek over onze ervaringen! Eén van onze doelstellingen is namelijk het creëren van respect en het kweken van begrip voor onze veteranen.

Kijk voor meer informatie: www.veteranengemeentedronten.nl

Deel dit bericht