Ga naar inhoud

7 maart 2019

Voetbal, turnen en tennis bij elkaar

Sport Club Boornbergum '80 is een omnisportvereniging waar verschillende sporten kunnen worden beoefend zoals voetbal, turnen en tennis. Sport kent in Boornbergum een lange historie. Al in het verre verleden waren er verenigingen voor gymnastiek, trampolinespringen, korfbal en voetbal.  Jarenlang speelden de verenigingen letterlijk en figuurlijk gebroederlijk naast elkaar.

Eind jaren ’70 bleek het lastig alle verenigingen naast elkaar draaiende te houden, vooral op het vlak van bestuur en financiën. Daarom zijn in 1980 de voetbalverenigingen ONF en ZVB samen met korfbalvereniging ODA, gymnastiekvereniging UDA, de volleybalvereniging en de tennisvereniging gefuseerd tot SC Boornbergum '80.

De 5 kleuren in het huidige embleem verwijzen naar de clubkleuren van de fusie verenigingen. In 1983 verhuisde het sportterrein vanaf de nu Tymen de Boerwei naar de huidige locatie De Kampslach aan de Jouke Jochemswei. Hier zijn twee wedstrijdvelden en trainingsveld (voetbal) en twee tennisbanen -all weather- gesitueerd. Daarnaast is er een gezellige kantine.

Gymnastiek vindt plaats in het gymnastieklokaal aan de Tymen de Boerwei. De voetbalafdeling van SC Boornbergum kent tot op heden een zaterdag en zondagcompetitie. Korfbal vereniging ODA is opgegaan in de korfbalvereniging "Altijd Kwiek" van de Veenhoop, waar een prachtig nieuw korfbalveld is gerealiseerd. De volleybalvereniging is in 2007 samen met de volleybalvereniging uit Nij Beets opgegaan in fusie vereniging ODS in Beetsterzwaag.

Meer informatie: http://www.sc-boornbergum80.nl

Deel dit bericht