Ga naar inhoud

6 maart 2019

Putten uit eigen talenten

Korfbalvereniging Oerterp is een gezonde club in het dorp Ureterp dat bestaat uit zo’n 6000 inwoners en bestaat uit ongeveer 150 leden en ‘Vrienden van Korfbal Oerterp'.

Organisatorisch staat de vereniging sterk in de schoenen door een overzichtelijke structuur en een duidelijk beleidsplan, opgesteld in 2003, onder de titel ‘Sportieve groei op eigen kracht’. Dit beleidsplan staat, onder andere, voor een sterke en actieve jeugdafdeling, opdat de vereniging kan putten uit eigen talenten, hetgeen zijn vruchten door de jaren heen heeft afgeworpen.

De vereniging heeft verschillende teams voor volwassenen en jeugd. Ook is er een G-korfbal team en voor de sterren van de toekomst, voor de allerjongsten, een Kangoeroe Klup team. Hier maken de kinderen op een leuke, speelse wijze kennis met korfbal.

Korfbal is een zeer veelzijdige sport. Je moet goed kunnen aanvallen, maar ook goed kunnen verdedigen en je moet zowel technisch als tactisch zijn. Daarnaast moet je snelheid, uithoudingsvermogen en kracht hebben. En je moet ook nog eens goed met een bal overweg kunnen.

Naast korfbal worden er ook verschillende (niet) korfbalgerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse terugkerende eierenactie, spokentocht, film middag -en avond voor de jeugd en collecte gehandicaptenfonds. Daarnaast organiseren wij de Nieuwjaarsborrel, kindercarnaval, seizoenafsluiting en coördineren we de Grote clubactie en de vrijwilligers bij Oerrock.

Kijk voor meer informatie: http://www.kvoerterp.nl

Deel dit bericht