Ga naar inhoud

24 oktober 2019

Een mooie herinnering aan de beginperiode van het leven van een prematuur kindje

Stichting Earlybirds is een stichting die tot doel heeft het maken van fotoreportages van baby’s die voor 37 weken zwangerschap worden geboren en nog minimaal 3 weken in het ziekenhuis zullen verblijven. Het krijgen van een prematuur kindje is zwaar. Er is angst en onzekerheid. Blijft mijn kindje leven, wat zijn de gevolgen voor de toekomst? Daarbij verblijven de kindjes vaak weken, zo niet maanden in het ziekenhuis. Ouders rijden op en neer, verblijven soms lange tijd in een Ronald McDonaldhuis en moeten een balans zien te vinden tussen ziekenhuis, gezin en werk.

Stichting Earlybirds heeft zo’n 200 professionele fotografen die, op vrijwillige basis, een reportage maken van zowel het kindje als het gezin. Ouders komen er vaak niet aan toe foto’s te maken en als ze het doen worden de kleuren vaak hard door de lichtomstandigheden en de slangetjes vallen erg op. Foto’s zijn erg belangrijk voor de verwerking van zowel ouders als het kindje zelf. Het kan later zien wat er is gebeurd. Wij gunnen alle ouders een mooie reportage en bieden ze het lichtpuntje dat ze zo hard nodig hebben en willen door middel van het vergroten van naamsbekendheid, o.a. door fotoboeken in de ziekenhuizen, alle ouders kunnen bereiken.

Ieder jaar vindt op 17-11 Wereldprematurendag plaats. Wereldwijd zijn er activiteiten rondom prematuriteit. Earlybirds verzorgt die dag minireportages in diverse ziekenhuizen en deelt informatieve magazines uit evenals goodiebags met een zelfgehaakt knuffeltje. Dit heeft gedraaide staarten die aanvoelen als een navelstreng waardoor kinderen niet aan hun slangetjes zullen trekken. Earlybirds werkt in alle ziekenhuizen met een NICU en/of couveuseafdeling.

Deel dit bericht