Ga naar inhoud

24 oktober 2019

Verhaal in beeld

Verhaal in Beeld is voor en door mantelzorgers van een naaste met een psychische kwetsbaarheid. Het project is ontstaan vanuit een vraag van een aantal mantelzorgers, zij gaven aan hun verhalen te willen delen omdat ze hebben ervaren dat het fijn is om te delen en gehoord te worden. De deelnemers willen een taboe aanraken en doorbreken rondom de zorg voor een naaste met psychische kwetsbaarheid.

De deelnemers maken foto’s met een telefooncamera, zij worden daarbij begeleid door een professioneel fotograaf. Ze volgen een fotocursus á 3 bijeenkomsten en brengen in beeld wat voor hen de helpende en belemmerende factoren zijn (geweest) in de zorg voor de ander. De fotocursus wordt in november (rondom de dag van de mantelzorg) afgerond met een reizende fototentoonstelling door de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. De tentoonstelling is een middel om met elkaar in gesprek te gaan over de gevolgen van de zorg voor of zorg over een naaste met een psychische kwetsbaarheid. Aan de fotocursus doen max. 15 mantelzorgers mee.

Al het beeldmateriaal wordt samen met vijf uitgewerkte persoonlijke verhalen gebundeld en gepubliceerd in een tijdschrift. Dit tijdschrift wordt verspreid onder beleidsmedewerkers, huisartsen, gebiedsteams, fact-teams, kerken e.d. en in publieke ruimtes zoals bibliotheken.
Openheid kan voor mantelzorgers verlichting en verbinding geven in de zorg voor hun naaste…

Meer informatie: https://het-bolwerk.eu/nieuws-verhaal-in-beeld-1285

Deel dit bericht