Ga naar inhoud

15 januari 2019

Sporten naar je eigen mogelijkheden

DODADO is een sportstichting voor mensen met een verstandelijke handicap. Deze stichting organiseert al meer dan zesendertig jaar een zestal sporten in de regio Noord Oost Friesland. Bij de beoefening van de verschillende sporten staat het recreatief bezig zijn voorop; dat wil niet zeggen dat we geen prestaties leveren en wedstrijden spelen. We proberen alles tijdens het sporten normaal te laten verlopen en daar waar nodig passen we het sporten aan, aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze deelnemers.

Bij DODADO kan men in een week meerdere sporten beoefenen, zoals badminton, zwemmen, spinning, zaalvoetbal, wandelen en dansen. Bij alle activiteiten is een hoofdleider/ster aanwezig die vanuit zijn/haar kunde en/of ervaring de eindverantwoording heeft over de activiteit. Daarnaast zijn er bij de activiteiten veel vrijwilligers die meehelpen om de activiteit goed te laten verlopen. De vrijwilligers begeleiden de deelnemers bij het sporten. Samen met de hoofdleider/ster verzorgen de vrijwilligers het programma van de activiteit.

Sportstichting DODADO is een begrip geworden. In de wereld van mensen met een verstandelijke handicap in Noord Oost Friesland is hun ”sportclub” niet meer weg te denken. Het aantal deelnemers is door de jaren heen gestegen van 45 tot ongeveer 135 nu. De meeste deelnemers wonen in een woonvoorziening, ongeveer een vierde deel woont bij de ouders thuis. De leeftijd varieert van circa 6 tot 80+.

Kijk voor meer informatie: www.dodado.nl

Deel dit bericht