Ga naar inhoud

8 juli 2019

Samen veilig in Coevorden. In en om je huis en in de buurt

Een goed huis, een fijne buurt of woonplaats is voor iedereen de plek waar je graag weer thuiskomt. Waar de deur voor een ander open staat, wanneer jij dat wil. Plezierig wonen is ons allemaal heel wat waard.

Een inbraak kan je woonplezier erg indammen. Wij horen van mensen die een inbraak hebben meegemaakt dat het niet meer veilig voelen op de plek waar dat juist wél zou moeten, nog erger is dan het verlies van spullen. Je kunt je er vast wel wat bij voorstellen.

Juist in de vakantie periode slaan inbrekers hun slag. Vandaar dat Univé Emmen/Coevorden op 17 juni 2019 een inbraakpreventie avond heeft georganiseerd, met als doel het bewustzijn van het inbraakrisico te vergroten en om tips mee te geven wat je zélf kunt doen om het inbraakrisico te verkleinen.

Als spreker was Evert Jansen uitgenodigd. Als ex-inbreker geeft hij al jaren voorlichting over inbraakpreventie vanuit zijn eigen ervaring. Daarnaast is hij gaan kijken bij een aantal aanwezige klanten en heeft de foto’s van wat hij aangetroffen heeft, laten zien. We zagen openstaande ramen, deuren die openstonden, raamboompjes die niet dicht waren….Situaties waar inbrekers graag gebruik van maken én die makkelijk te voorkomen zijn. Daarnaast heeft hij uitgelegd wat goed hang- en sluitwerk is en nog een paar bouwkundige tips meegegeven die er voor zorgen dat het inbraakrisico verkleind wordt.

De reacties van de aanwezigen waren allemaal positief. Een aantal gaf aan direct thuis direct te gaan kijken hoe zij het hang – en sluitwerk hebben geregeld! En daarmee was ons doel bereikt. Uiteraard zorgen we er voor dat de materiële schade bij een inbraak keurig wordt vergoed. Immateriële schade is niet te vergoeden en juist daar kunt u zélf maatregelen nemen om schade te voorkomen.

Mocht je na het lezen van dit bericht geinteresseerd zijn in de tips van Evert Jansen: in onze winkels in Emmen en Coevorden hebben we een folder voor je klaar liggen. Je bent van harte welkom!

Univé is een coöperatie die met de tijd meegaat en wil bijdragen aan een plezierige lokale verbinding met de leden en de leden onderling. Omdat iedereen zoveel meer met en voor elkaar kan betekenen.

Deel dit bericht