Ga naar inhoud

19 juni 2017

Gezonder leven door meer bewegen voor bewoners van Thomashuis

Thomashuis Coevorden is een kleinschalige woonvoorziening voor 8 mensen met een verstandelijke beperking. De zorgondernemers Mathanja Schoonewille en Michiel Snippe wonen, samen met hun dochters, ook in het huis en bieden zo, samen met een team van gemotiveerde medewerkers en stagiaires, de zorg die hun huisgenoten nodig hebben. 

Door een bijzonder steun en actie van het lokale team van Univé medewerkers wordt het mogelijk dat het Thomashuis een loopband kan aanschaffen.

“We hebben een bewegingsruimte voor de bewoners alleen ontbrak het nog aan een loopband. Beweging voor deze groep bewoners is erg belangrijk”. Deze actie werd gevierd met een gezamenlijk ontbijt van de bewoners en het team van Univé.

In een Thomashuis wonen mensen die kwetsbaar zijn. Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals een laag IQ, autisme of het syndroom van Down. Deze bewoners hebben baat bij de klassieke trits Reinheid, Rust en Regelmaat. Klinkt ouderwets, maar juist dàt is in de moderne vorm van zorgverlening al te vaak verloren gegaan. 

Kijk hier voor meer informatie over het Thomashuis>>

Deel dit bericht