Ga naar inhoud

15 april 2019

Tips en trucs over deelnemen aan het verkeer voor senioren

Op 6 april 2019 organiseerde de Seniorenraad Tytsjerksteradiel een verkeersmarkt in Glinstra State. Tijdens het evenement kon men veel informatie krijgen over deelnemen aan het verkeer, gericht op senioren, maar leuk voor iedere verkeersdeelnemer. Er waren bijna 200 bezoekers gekomen.

Na de opening door de wethouder mevrouw Tytsy Willemsma was er tijd en ruimte genoeg om ontspannen bij de stands van de diverse deelnemers informatie te halen. Zo was de Chauffeur Vereniging Friesland er met een vrachtwagen en de dode hoek beleving, was de ambulance er waar hulpverleners uitleg en het belang van een AED, GIANT met E-bikes en een oefentraject, workshops over verkeerstheorie en nieuwe regels, een VR-bril om de dode hoek op die manier te zien, verkeerssituaties in Burgum, de fietsschool met voorlichting over fit en veilig blijven fietsen.

Daarnaast was er een traject om met eigen fiets en begeleiding de praktijk te oefenen. Bewegingscentrum RESET testte de fitheid van bezoekers en Veilig Verkeer Nederland had een reactietest en een ogen- en gehoortest. Het Hulp Middelen Centrum had een oefentraject voor scootmobielen, Univé kwam met informatie over verzekeren, de Friese 11 meter ging er over wie het langzaamste kan fietsen, de Apotheek Burgum had informatie over medicijnen en het verkeer, en er wass informatie over het openbaar vervoer en de O.V. kaart. Door het mooie weer waren de buitenactiviteiten in trek.

Al met al een zeer geslaagde en leerzame dag.

Kijk voor meer informatie: www.seniorenraadtytsjerksteradiel.nl

Deel dit bericht