Ga naar inhoud

4 december 2018

Makkelijker en aangenamer maken voor pleeggezinnen

Stichting DAANtje is opgericht ter ondersteuning van pleegzorg, gezinshuizen en gezinnen in brede zin. DAANtje richt zich met name op gezinnen in de gemeente Barneveld.

De zorg aan de kinderen in een pleeggezin of gezinshuis wordt veelal gefinancierd uit pleegzorgvergoeding, gemeentelijke gelden of PGB. Hiermee kan de basiszorg voor kinderen geboden worden. 

Een aantal andere kosten vallen niet onder de vergoeding. In veel gevallen hebben ouders van de kinderen niet de financiële middelen om deze kosten voor hun rekening te nemen. Voor dergelijke kosten kan DAANtje om een bijdrage gevraagd worden. Daarnaast kan DAANtje aangesproken worden voor meer algemene zaken, waar ook andere gezinsleden plezier aan kunnen beleven.

Stichting DAANtje is een initiatief van Peter en Tamara Brons, zorgondernemers bij Gezinshuis Bethesda in Kootwijkerbroek. Sinds 2007 vangen Peter en Tamara kinderen op die niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Sinds 2014 doen zij dit in de vorm van een Gezinshuis.

Door de opgedane ervaring weten zij wat het is om pleegouder te zijn: een mooie taak waarin je verschil kunt maken in het leven van kinderen. Tegelijk is de praktijk niet altijd eenvoudig. Er kan steeds minder een beroep gedaan worden op begeleiders en financiële regelingen worden versoberd of zelfs afgeschaft.

Omdat Peter en Tamara zich gezegend voelen met de plek waar zij mogen wonen en werken en de wijze waarop zij een verschil kunnen maken in de levens van kinderen ontstond er een verlangen om deze zegen ook ‘uit te delen’ aan de omgeving. Hieruit is Stichting DAANtje ontstaan.

Kijk voor meer informatie: http://stichtingdaantje.nl

Deel dit bericht