Ga naar inhoud

11 april 2019

Kinderen leren omgaan met geld bij de Willem van Oranje School

Ronnie en Mark hebben in het kader van de Week van het Geld les gegeven in groep 7 en 8 op de Willem van Oranje School in Barneveld. Deze basisschool vindt de emotionele en verstandelijke ontwikkeling, het ontwikkelen van de creativiteit, het verwerven van noodzakelijke kennis en van sociale, culturele en lichamelijke vaardigheden van kinderen belangrijk. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

De les begon met uitleg over verzekeren, over o.a. premie betalen, risico’s lopen en de kans dat er iets mis kan gaan. Daarna werd het spel“Fix je Risk” gespeeld. In het spel staan Mila, Finn en meneer van Brakel centraal die allerlei avonturen beleven, verdeeld over drie rondes. 

Vervolgens kreeg ieder team per ronde een budget om zich te kunnen verzekeren voor gebeurtenissen die geld kosten. Maar er zijn ook gebeurtenissen die niks kosten of juist geld opleveren.

Het rad van gebeurtenissen bepaalde vervolgens wat er allemaal gebeurde. Wat een enthousiasme en wat weten de kinderen al een hoop over verzekeren. Zorgvuldig werden afwegingen gemaakt of ze zich wel of niet wilden verzekeren. Spanning op de gezichten tijdens het draaien aan het rad, zal er een schade vallen of niet!Na het spel kreeg iedere leerling een diploma. De les was bij de leerlingen en onderwijsteam goed ontvangen. Ronnie en Mark zijn verzekeringsadviseurs bij Univé.

Deel dit bericht