Ga naar inhoud

28 juni 2017

Een thuis voor ernstig zieke kinderen

Ook wanneer een kind ernstig ziek is, gaat het leven ‘gewoon’ door….
Kinderhospice Binnenveld is een huis, net als thuis, voor ernstig zieke kinderen. Een huis waar zieke kinderen korte óf langere tijd kunnen verblijven, waardoor ouders en het gezin even rustig op adem kunnen komen terwijl de zorg voor hun kind in professionele handen is.

De doelstelling is het bieden van complexe zorg aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen met een beperkte levensverwachting. Deze zorg wordt gegeven in een kleinschalige en huiselijke voorziening. Naast het bieden van deze zorg streeft Kinderhospice Binnenveld er naar kennis op het gebied van palliatieve zorg voor kinderen te ontwikkelen én uit te dragen.

Medewerkers van Univé hebben een bezoek gebracht aan het Kinderhospice. Vooral de bevlogenheid van de mensen die zich daar inzetten. "Het mooie aan Kinderhospice Binnenveld vind ik dat - ondanks dat de kinderen die er verblijven ernstig ziek zijn en een beperkte levensverwachting hebben - het echt om de kwaliteit van leven draait. Kinderen worden met veel liefde en aandacht verzorgd en doordat zij korte of lange tijd in het kinderhospice kunnen verblijven wordt de druk voor hun families even van de ketel gehaald."

Voor meer informatie: www.kinderhospicebinnenveld.nl.

Deel dit bericht