Ga naar inhoud

31 januari 2019

Elk kind heeft het recht om te spelen

Hoe belangrijk is het niet dat kinderen onbezorgd kunnen spelen! Vandaag de dag wordt het echter voor steeds meer gezinnen lastig om leuk speelgoed te kopen. er leven namelijk steeds meer gezinnen onder armoedegrens in Nederland, waardoor er gewoon geen geld overblijft om aan speelgoed te besteden. Hier moet iets aan veranderen!

Speelgoed vormt misschien geen eerste levensbehoefte, maar is wel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Elk kind heeft recht om te spelen!

In september 2008 konden wij dankzij woningbouwvereniging Portaal als eerste Speelgoedbank in Nederland onze deuren openen aan het Kwikstaartpad in Amersfoort. Ondertussen zijn wij verhuisd naar de Argonweg 10 in Amersfoort. Inmiddels werken wij met zeven enthousiaste vrijwilligers en worden wij gesteund door de Kiwanis in Amersfoort.Kijk voor meer informatie: www.speelgoedbank-amersfoort.nl

Univé is een coöperatie en vindt het daarom belangrijk oog te hebben voor een ander en elkaar te helpen. Daarom krijgen de adviseurs een budget om te sparen voor een regionaal goed doel die ze zelf aandragen.

Speelgoedbank Amersfoort is zo’n goed doel en deze heeft voor het budget nieuw speelgoed aangeschaft.

Deel dit bericht