Ga naar inhoud

Ik ben op vakantie en ik krijg corona. Wat is er wel en niet verzekerd op mijn reis- en annuleringsverzekering?

Dit hangt allereerst af van de kleurcode van uw vakantiebestemming op het moment dat u vertrekt. Is de kleurcode oranje of rood? Dan zijn alle schades die te maken hebben met corona niet verzekerd. Als u vertrekt naar een gebied met code oranje of rood, dan loopt u extra risico door het coronavirus en kunt u verwachten dat er schade optreedt. 

Is de kleurcode groen of geel op het moment dat u vertrekt? Dan zijn schades die te maken hebben met corona wel verzekerd. Maakt u extra kosten? Neem dan eerst contact op met de Univé Alarmcentrale op +31 (0)592 348 112.

Er kunnen zich verschillende situaties voordoen:

  • U wordt ernstig ziek en u wordt opgenomen in het ziekenhuis: uw basiszorgverzekering vergoedt de schade tot het Nederlandse tarief. Is de behandeling duurder? Dit hogere bedrag wordt alleen vergoed als u een aanvullende zorgverzekering heeft, of de module ‘Medische kosten’ op uw reisverzekering.
  • U moet langer blijven omdat u corona heeft. U (en uw meeverzekerde reisgenoten) moeten daarvoor extra reis- en verblijfkosten maken. Deze kosten zijn verzekerd.
  • Terwijl u op vakantie bent, verspringt de kleurcode naar oranje. U wordt ziek, en blijkt het coronavirus te hebben. Medische kosten en extra reis- en verblijfkosten zijn wel verzekerd.
Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?