Ga naar inhoud

Rijden het in het buitenland

In het buitenland gelden vaak andere verkeersregels dan in Nederland. Hier vind je alle informatie waar je rekening mee moet houden als je met de auto over de grens gaat.

Uitgelicht

Auto importeren uit Duitsland

In Duitsland is het aanbod van auto’s groter, ze zijn vaak rijker aangekleed en de aankoopprijzen zijn meestal lager dan in Nederland. Maar wat komt er allemaal bij kijken?

Lees meer

Auto huren voor vakantie

Ga je op vakantie met een huurauto? Een huurauto verzekeren loopt meestal rechtstreeks via de verhuurder van de auto. Lees hier alles over wat er komt kijken.

Lees meer

Sneeuwkettingen verplicht

In welke landen zijn sneeuwkettingen verplicht? Wat houdt zo’n sneeuwkettingen plicht in en waarom gebruikt men winterbanden en sneeuwkettingen?

Lees meer

Autoverzekering vakantie

Ga je met de auto op vakantie? Of rijd je voor het werk naar het buitenland? Dan is het verstandig om jouw autoverzekering goed te controleren op je dekking in het buitenland.

Lees meer

Milieusticker in Duitsland

Reis je binnenkort naar Duitsland met de auto? Denk dan om de milieusticker. Het is sinds 2006 namelijk verplicht om in een aantal steden in Duitsland met een milieusticker te rijden.

Lees meer

Wist je dat...

in Zwitserland je inkomen bepalend is voor de hoogte van snelheidsboetes?

Nederland de meeste laadpalen heeft van Europa?

in Rusland je een boete kunt krijgen voor rijden met een vieze auto?

Meer lezen over auto en het verkeer