Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Portugal

Schade veroorzaken op vakantie is natuurlijk erg vervelend. Misschien rijd je per ongeluk tegen iemand aan tijdens een fietstochtje, of stoot je door een onhandige beweging iets om. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen zulke schade aan anderen. Maar geldt dit ook in het buitenland, bijvoorbeeld in Portugal? Ja: ook hier ben je gewoon verzekerd met jouw aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier hoe het precies zit met de dekking van deze verzekering in het buitenland. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering buitenland 

Ook in Portugal ben je verzekerd tegen aansprakelijkheidsschade, schade aan anderen en hun spullen dus. Jouw aansprakelijkheidsverzekering heeft namelijk een werelddekking. Dat betekent dat je overal ter wereld verzekerd bent. In Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Engeland of andere landen.  

De dekking van jouw aansprakelijkheidsverzekering is gelijk in het binnen- en buitenland. Je krijgt dus niet minder vergoed bij schade in bijvoorbeeld Portugal dan bij schade in Nederland. Schade die jij - of meeverzekerde leden van je gezin - veroorzaken wordt vergoed tot maximaal € 2,5 miljoen. 

Schade met je (huur)auto 

Schade die niet onder jouw aansprakelijkheidsverzekering valt is schade die je met een auto of ander motorvoertuig aanricht. Of dit nu je eigen auto is of een huurauto. Schade door motorvoertuigen wordt namelijk niet vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering. Schade die je met jouw auto veroorzaakt is wel gedekt door je autoverzekering. Hiervoor moet je namelijk verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben.  

Je autoverzekering is geldig in de landen die op de groene kaart van jouw auto staan. Bekijk de groene kaart van jouw auto om te zien waar jouw auto wel en niet verzekerd is.  

Veroorzaak je geen schade met jouw eigen auto, maar met een gehuurde auto? Deze schade wordt niet gedekt door jouw aansprakelijkheidsverzekering of autoverzekering. Je verzekert een huurauto in het buitenland namelijk via het verhuurbedrijf van de auto. Dan verzeker je de auto voor de dagen of weken dat je deze huurt. Als je dat niet doet en toch schade veroorzaakt met de huurauto, moet je de schade uit eigen zak vergoeden.  

Aansprakelijkheidsverzekering voor Portugal 

Wil jij op vakantie naar Portugal zonder zorgen over schade aan anderen? Sluit dan voor je vertrek een aansprakelijkheidsverzekering af. Dit regel je bij Univé in een paar minuten online. Ook handig: je ziet meteen welke premie je gaat betalen. 

Bereken jouw premie