Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Griekenland

Het kan gebeuren: je bent op vakantie in Griekenland en je maakt per ongeluk iets kapot. Of je kijkt even niet goed uit en loopt tegen iemand aan, waardoor diegene gewond raakt. Je kunt je verzekeren tegen zulke schade aan anderen met een aansprakelijkheidsverzekering. Deze geldt ook in het buitenland. Wil je meer weten over welke schades hiermee wel en niet verzekerd zijn? Je leest het op deze pagina. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering in Griekenland 

De aansprakelijkheidsverzekering van Univé heeft een werelddekking. Dat houdt in dat je in alle landen van de wereld verzekerd bent tegen schade aan een ander. In Griekenland dus, maar ook bijvoorbeeld in Portugal

Je krijgt van je aansprakelijkheidsverzekering niet minder vergoed bij schade in bijvoorbeeld Griekenland dan bij schade in Nederland. De dekking van jouw aansprakelijkheidsverzekering is namelijk hetzelfde in het binnen- en buitenland. Schade die jij - of gezinsleden die je meeverzekert - veroorzaken wordt vergoed tot maximaal € 2,5 miljoen. 

Schade door ongevallen in Griekenland 

Word jij in Griekenland aansprakelijk gesteld voor een ongeval, waarbij iemand letsel of schade heeft opgelopen? Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je je dan in elk geval geen zorgen te maken over de kosten die hierbij komen. Deze krijg je in het buitenland ook gewoon vergoed, ongeacht of het een ongeval met een buitenlandse of Nederlandse tegenpartij is. 

Schade met een (gehuurde) auto 

Schade die je met een auto of ander motorvoertuig veroorzaakt, bijvoorbeeld door een botsing, wordt niet vergoed door je aansprakelijkheidsverzekering. Of je de schade nu veroorzaakt met jouw eigen auto of met een huurauto. Schade door motorvoertuigen wordt namelijk niet vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering. Schade die je met jouw auto veroorzaakt is wel gedekt door je autoverzekering. Hiervoor moet je namelijk verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben.  

De autoverzekering van jouw eigen auto is geldig in de landen die op de groene kaart van je auto staan. Bekijk de groene kaart van jouw auto om te zien waar deze wel en niet verzekerd is.  

Heb je schade aangericht met een gehuurde auto? Dan is deze schade niet verzekerd door jouw aansprakelijkheidsverzekering of je autoverzekering. Je regelt een verzekering voor een huurauto in het buitenland namelijk via het verhuurbedrijf van de auto. Daarmee verzeker je de auto voor de verhuurperiode. Als je je huurauto niet verzekert en er toch schade mee veroorzaakt, is de schade voor je eigen rekening.  

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor Griekenland 

Als je op vakantie gaat naar Griekenland, is het wel zo fijn als je je hier geen zorgen hoeft te maken over schade aan een ander. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en kan leiden tot hoge kosten. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je overal verzekerd tijdens je vakantie. Deze verzekering sluit je bij Univé al in een paar minuten online af. Daarbij zie je meteen welke premie erbij hoort.  

Bereken jouw premie