Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering België

Schade veroorzaken in het buitenland, bijvoorbeeld in België, is natuurlijk erg vervelend. Misschien laat je iets kapot vallen in een winkel, of laat je per ongeluk iemand struikelen waardoor diegene gewond raakt. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen zulke schade. Maar geldt dit ook als je in België op vakantie bent? Ja, deze verzekering biedt ook dekking in het buitenland. Lees op deze pagina hoe het precies zit. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering buitenland 

Met een aansprakelijkheidsverzekering van Univé ben je wereldwijd verzekerd. Deze verzekering heeft namelijk een werelddekking, wat betekent dat je in alle landen van de wereld verzekerd bent tegen aansprakelijkheidsschade. Dus schade aan anderen of aan andermans spullen. Je bent hiertegen verzekerd in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Engeland of andere landen. 

De dekking van jouw aansprakelijkheidsverzekering is in binnen- en buitenland helemaal gelijk. Je krijgt dus niet minder vergoed bij schade in België dan bij schade in Nederland. Schade die jij - of jouw meeverzekerde gezinsleden - aanrichten wordt vergoed tot een maximumbedrag van € 2,5 miljoen. 

Schade met jouw (gehuurde) auto 

Er is een vorm van schade die niet gedekt wordt door jouw aansprakelijkheidsverzekering: schade die je veroorzaakt met motorvoertuigen. Schade die je met een huurauto of met jouw eigen auto veroorzaakt wordt dus niet vergoed door deze verzekering. Schade die je met jouw auto aanricht, bijvoorbeeld door een aanrijding, wordt wel gedekt door je autoverzekering. Voor je auto moet je namelijk verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) afsluiten. Jouw autoverzekering biedt dekking in alle landen die op de groene kaart van de auto staan. Bekijk de groene kaart van jouw auto om erachter te komen waar jouw auto precies verzekerd is.  

Richt je geen schade aan met je eigen auto, maar met een auto die je huurt? Deze schade wordt niet gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering, en ook niet door jouw autoverzekering. Je verzekert een gehuurde auto in het buitenland via het bedrijf dat de auto verhuurt. Deze verzekering sluit je af voor de periode dat je de auto huurt. Als je dit niet doet en toch schade veroorzaakt met de huurauto, moet je de schade uit eigen zak vergoeden.  

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor België 

Wil jij genieten van je vakantie naar België zonder zorgen over schade aan anderen? Sluit dan een aansprakelijkheidsverzekering af voordat je op reis gaat. Dit regel je bij Univé in slechts een paar minuten online. Ook handig: je berekent daarbij meteen je premie. 

Bereken jouw premie