Ga naar inhoud

8 juni 2020

Hulp aan kinderen en jongeren met juridische problemen

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht (KJRW) is er voor alle kinderen en jongeren die juridische vragen hebben. De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over een omgangsregeling, gezagszaken of arbeidsgeschillen. Deze rechtshulp wordt gratis aangeboden. Zo worden kinderen geholpen bij het schrijven van een brief aan de kinderrechter zodat zij hun stem kunnen laten horen.

Kinderen zijn kwetsbaar en vol in ontwikkeling. De KJRW vindt het dan ook belangrijk om kinderen te helpen en begeleiden met juridische vragen en problemen.

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht wordt draaiende gehouden door de inzet van bestuursleden en vrijwilligers. Deze enthousiaste vrijwilligers zijn studenten of net-afgestudeerden van de studies rechtsgeleerdheid, pedagogische wetenschappen en algemene sociale wetenschappen.

Elke woensdag van 15:00-17:00 uur is er een spreekuur. Kinderen kunnen dan zonder afspraak binnen lopen. Ook kun je telefonisch, via chat, mail (spreekuur.utrecht@kjrw.eu) en via Facebook en Instagram contact opnemen.

Meer informatie: https://utrecht.kjrw.eu

Deel dit bericht