Ga naar inhoud

8 juni 2020

Een kansrijke toekomst voor alle kinderen

Bij Stichting Petje af Utrecht zijn ze actief, verbonden en enorm geïnspireerd om kinderen hun talenten te laten ontdekken. Dit doen zij samen met een aantal vrijwilligers die zich vol overgave inzetten om kinderen te ondersteunen in de talentontwikkeling. 

Nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar kunnen op 28 zondagen per jaar, verdeeld over zeven blokken van vier weken, de wereld ontdekken. Ieder blok staat in het teken van een beroep. Daarnaast maken de kinderen creatieve presentaties voor hun ouders over wat ze allemaal leren. Soms in de vorm van een toneelstukje, een filmpje of via een spannende quiz. De laatste zondag van het blok gaan we op stap en doen ze activiteiten die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur en gezond gedrag. 

Door deze nieuwe (leer)ervaringen kan ieder kind op zoek naar zijn eigen talenten en mogelijkheden. Deelname voor kinderen aan Petje af activiteiten is kosteloos. 

Voor de samenleving is deelname aan Petje af een kans voor ieder kind die zichzelf graag wil ontplooien en wil werken aan zijn of haar toekomst. In een stad als Utrecht, waar niet ieder kind dezelfde kansen krijgt en daardoor kwetsbaar is, bevinden zich juist enorm veel talenten die wij willen helpen om te dromen van een mooie toekomst. Samen kunnen we dat in Utrecht bereiken.   

Meer informatie: www.petjeaf.nl

Deel dit bericht