Ga naar inhoud

21 april 2021

Bewegen tijdens de pauze en na schooltijd is belangrijk voor onze kinderen


OBS de Wilgen is superblij met de nieuwe Pannakooi van de John de Wolf Sportsfoundation op het schoolplein. Een nieuwe en veilige plek waar onze kinderen ongestoord kunnen sporten en spelen.

De John de Wolf Sportfoundation plaatst sportcourts zodat kinderen op een veilige en goede manier kunnen bewegen en sporten.
In juni 2020 werd ik gebeld door de Sportfoundation met de vraag of wij een sportcourt op ons plein zouden willen krijgen! En natuurlijk wilden we dat wel!

Door een gift van de Vriendenloterij was het grootste deel van het geld om de kooi te krijgen al bij elkaar maar dat was nog niet genoeg. Lisette Immerzeel van de John de Wolf Sportfoundation heeft voor ons sponsoren gevonden, namelijk de RABO bank, Univé en Stichting de Kaai. Met de bijdrage van deze sponsoren kon het plan gerealiseerd worden!

De kooi is in de week voor Pasen is neergezet en met daarin een mooie vloer gemaakt van gemalen autobanden en versnipperde sportschoenen.

Onze leerlingen kunnen hier tijdens de pauzes en na schooltijd, bij de BSO, en zeker ook in het weekend en in de vakantie in spelen. Ook kinderen die niet op onze school zitten zijn welkom om hier te spelen. We verwachten natuurlijk wel dat iedereen netjes met onze schoolomgeving om gaat.

Het was wel heel jammer dat John de Wolf zélf niet bij de opening aanwezig kon zijn, omdat hij in de Feyenoord bubbel moet blijven. Hij heeft ons beloofd om een keer op school te komen zodra het weer mag.

Deze kooi heet eigenlijk een PANNAKOOI. Een panna is het Surinaams woord voor poortje. Een panna is ook een voetbalterm waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt. Een poortje dus. Pannavoetbal is een voetbalspel dat wordt gespeeld in een pannakooi, waarbij techniek en snelheid erg belangrijk zijn.

Wij leren onze leerlingen de spelregels van het Pannavoetbalspel. Een spel dat je 1 tegen 1 of 2 tegen 2 speelt en waarbij je 3 minuten de tijd hebt om te scoren. Als je bij je tegenstander door de benen schiet (Panna) heb je direct gewonnen. Bij gelijk spel is er 1 minuut verlenging met een golden goal. Dit betekent dat zodra een goal valt, het spel direct afgelopen is.

We zijn er heel blij mee dat het mogelijk gemaakt is dat wij deze prachtige Pannakooi op ons plein hebben gekregen. Onze leerlingen en de kinderen uit de buurt zullen hier met heel veel kunnen sporten en spelen!

Marianne Bor – van den Berg
Directeur Obs De Wilgen, Sliedrecht

Deel dit bericht