Ga naar inhoud

28 juli 2020

Onderwijs mogelijk maken voor kinderen in Malawi

Leren is belangrijk om later een goede toekomst voor jezelf en je familie te hebben. De Oudewaterse juf Lieke ging een jaar naar Malawi om de kinderen van de lokale basisschool Cape Maclear reken- en taalonderwijs te geven.

De school telt nu 2300 leerlingen, maar het ontbreekt aan de meest essentiële zaken om goed onderwijs te kunnen geven. Om de school duurzaam te kunnen ondersteunen is de Stichting Juf Lieke naar Malawi opgericht. De stichting bestaat uit vrijwilligers en wordt ondersteund door giften van sponsoren en heeft geen winstdoelstellling.

Zo verschaft de stichting jaarlijks schriften en schrijfmaterialen. Ook wordt ervoor gezorgd dat er schooluniformen voor de kinderen van de allerarmste gezinnen beschikbaar zijn. Verder heeft de stichting op allerlei manieren geprobeerd om de omstandigheden te verbeteren, waaronder de kinderen les krijgen.

Ook was en is er nog steeds een gebrek aan tafels en bankjes. Stel je voor, je moet op de grond zitten samen met nog 100 kinderen, je hebt geen schrift, pen of potlood. Hoe moet je dan goed leren? En leren is belangrijk om later een goede toekomst voor jezelf en je familie te kunnen hebben.

De stichting draagt zorg dat er geen geld verspild wordt en streeft ernaar dat alles wat er ondernomen wordt, in het dorp zelf, of in het land zelf gebeurt. Dat geeft lokaal en regionaal werk en inkomen. 1 euro hier = 1 euro daar.

Deel dit bericht