Ga naar inhoud

10 juni 2021

De lekkerste winkel van Oudewater

Op 21 november 2007 opende Hocus Pocus Zoetwaren haar deuren in het centrum van Oudewater. Een winkel waar de nostalgie je tegemoet komt en waar heerlijke chocolade en Oud-Hollandsch snoep verkocht wordt.

Bij binnenkomst waan je je in tijden van weleer. Op magische wijze herleven oude smaken en worden nieuwe smaken ontdekt. Remon droomde er als kind al van om een eigen snoepwinkel te hebben. Als klein jochie ging hij vaak met zijn zakgeld een snoepje kopen bij de heer Streng in de Kapellestraat. “En wat een feest was dat, daar sta je dan als kind in een walhalla van snoep. Ik heb nog een kwartje wat zal ik daar van kopen, zoethout, eetpapier of een stroopsoldaatje? Wat een keuze toch”, dacht Remon toen.

Dit gevoel en met weinig geld toch je rijk voelen, wil hij graag over brengen aan de jeugd van tegenwoordig. In een tijd, waarin steeds meer voedsel fabrieksmatig wordt geproduceerd, kiest Remon er bewust voor om meer handgemaakte producten te presenteren. Deze producten worden gemaakt van eerlijke grondstoffen. De toewijding en benodigde aandacht die deze keuze met zich mee brengt proef je terug in de zoetwaren.

De bonbons worden speciaal gemaakt voor de winkel, zodat er een echte Oudewaterse twist aan kan worden gegeven. Denk aan het geelbuikje, t groene hartje, touw klosje, Karel V enzovoorts. Ook kun je er terecht voor een unieke eigen zuurtje de Leentje Willems. Een snoepje, paars met een heksenhoedje met de smaken drop en anijs (Leentje was een tenslotte een kruidenvrouwtje).

Op creatieve wijze wordt er in de winkel een feestelijke combinatie gemaakt tussen cadeauartikelen en smakelijke traktaties. Tijdens de feestmaanden zijn er speciale pakketten verkrijgbaar, met al dit lekkers. Sinds 2020 kun je er ook terecht voor een kop koffie of een kopje thee. Hierbij worden home made lekkernijen geserveerd, maar kun je ook genieten van de Barista special van de maand.

Dus wil je ouderwets genieten en de tijd van vroeger proeven, kom dan naar Hocus Pocus zoetwaren Oudewater:

Leeuweringerstraat 9
3421 AA Oudewater

Of neem alvast een kijkje op: http://www.hocuspocuszoetwaren.nl

Deel dit bericht